Durant aquest mes de juny estarà exposada una representació dels treballs dels alumnes de segon de primària a l’aparador de la Clotxa (C/Barcelona nº17), una agrobotiga de la nostra ciutat.

Els nens de segon, en grups cooperatius, es van repartir les diferents parts de la planta per fer en plastilina i amb l’ajut dels alumnes de 5è de primària van estar preparant la maqueta que, finalment, van construir i organitzar. Aquest era un dels productes finals de l’itinerari després d’haver justificat perquè la planta és un ésser viu, d’haver experimentat quins elements eren necessaris pel seu creixement i de fer cerca i concloure com ho fan les plantes per créixer.

Una de les tasques, també, va ser treballar la reproducció de la tomaquera. Una altra, observar, olorar i provar diferents tipus de tomàquets, tot descobrint d’on surten les llavors. Després van descriure adjectius del tomàquet en català i, alguns d’ells, també els van treballar en anglès. Finalment van acabar dibuixant un tomàquet per dins i per fora.

L’objectiu de l’exposició és promocionar el tomàquet i el treball fet des de l’escola amb l’Itinerari d’Aprenentatge «Què necessiten les plantes per créixer?». En concret, el treball fet amb la tomaquera ens va semblar que podria ajudar a aquest fi.

Equip docent de segon

 

0