Aquest trimestre els de 5è hem treballat el conte i cada classe ha escrit el seu.

L´AVENTURA DEL PIRATA JACOB

Fa molts anys, hi havia un pirata que es deia Jacob. Navegava per tots els mars amb la tripulació del seu gran vaixell, el Fortipirata.

Un dia se li va aparèixer el seu gran enemic, el gran capità «Cabell negre».

En Cabell negre volia el mateix tresor que en Jacob! Era necessari actuar amb rapidesa, els perseguien.

En Jacob va avisar la seva tripulació i els va ordenar que carreguessin tots els canons i disparessin sense parar. Quina batalla!

Estaven les dues tripulacions concentrades en la lluita per poder guanyar-la, quan el Fortipirata va embarrancar.

En Jacob va decidir parar de disparar i es va adonar que havien arribat a una illa. Les dues tripulacions van desembarcar ràpidament, però la d’en Jacob va reflexionar abans de decidir quin camí triaven. Els dos capitans van reconèixer que era l’illa del tresor!

Van seguir camins diferents, i de cop…

En Jacob va veure una marca! Van excavar i al fons d’un gran forat va aparèixer el tresor!

En un altre indret, en Cabell negre i la seva tripulació estaven coberts de fang i d’insectes! Havien caigut en un parany!

Finalment, en Jacob va agafar el tresor i va marxar ben lluny amb el Fortipirata. En Cabell negre encara és a l´illa tot sol. Està molt enfadat i té força feina per treure´s els insectes del seu cos.

I conte contat, pirata derrotat!

5è B

OPERACIÓ TRESOR

En un país molt misteriós i llunyà hi vivia un pirata que es deia Barbanegra. Aquest pirata volia aconseguir les joies que la reina guardava en el seu palau, Buckingham Palace.

En Barbanegra, però, tenia un problema i era que no tenia cap amic ni cap persona que li fes companyia.

Abans d’embarcar, en Barbanegra va anar en busca d’una tripulació. Primer va arribar a un poble que no tenia gaire bona pinta. Estava cobert de boira, hi havia un cementiri amb tombes obertes però, buscant i rebuscant pel poble, va trobar un noi en una casa. Es deia Roig. Era jove, només tenia vint anys. Li va preguntar si volia anar amb ell a buscar un tresor. En Roig es va emocionar i varen anar cap al vaixell. Fent rumb sense saber cap on anaven, finalment, van atracar en un port molt animat on hi havien nens, fires, gelats i gent passejant. De sobte, es van trobar dos germans entrenant amb una espasa. Van veure que tenien molta traça i els hi van demanar què els semblaria de formar part de la seva tripulació. Es deien Llamp i Tro. Van pujar al vaixell i rumb cap un altre lloc. De cop i volta, van xocar contra una roca immensa. Es va sentir la veu d’un noi que deia: Qui gosa entrar a la Cova Negra? També li van demanar si volia anar amb ells. El noi que es deia Jack va pujar al vaixell a buscar el tresor. Es van dirigir cap a Londres. Després de mesos de navegar per alta mar, varen arribar al Buckinghan Palace.

Quan es trobaven davant de la porta del palau, tots cinc van trencar el pany. Havien de superar quatre trampes per aconseguir agafar el tresor. En Roig va superar el primer enigma havent de sortir fora del palau; només en quedaven quatre. La següent trampa era que un dels quatre marxés fora del palau, ho va fer el Llamp. Van seguir caminant i es van trobar la tercera trampa. Havien d’endevinar un nombre acabat en zero que estigués entre el 50 i el 70. El Tro, ràpidament, va dir 60. Ara només quedaven en Jack i el Barba Negre. La següent era dir quant feien 1000 més 1000. El Jack va respondre dient: saps que a l’illa Fantasia hi ha 2.000 tobogans? Doncs, en aquell moment es va obrir la porta i van aconseguir el tresor.

Van girar cua amb el vaixell i van arribar a casa. Però abans havien de fer una cosa moooolt important: comprar un vaixell de luxe, una estàtua d’or, uns melindros… I ara, vet aquí uns pirates i vet aquí un tresor que aquest conte s’ha fet d’or.

 5è A

By ELCRIT