Durant tot el primer trimestre els alumnes de quart de Primària han après a escriure notícies. El seu treball final ha estat fer un petit diari a cada classe. A continuació podreu llegir el de 4t A. Esperem que us agradi molt.

 

EXTRAESCOLARS

Els alumnes de 3r i 4t de l’escola Pia de Granollers fan molta varietat d’extraescolars, dins o fora de l’escola, idiomes o esports. Ho fan per divertir-se, aprendre i fer exercici.

Normalment, els dies que ho fan són de dilluns a dissabte però també, a vegades, el diumenge.

Aquí us mostrarem un gràfic on es reflecteixen les activitats extraescolars dels alumnes de Cicle Mitjà de l’escola Pia de Granollers.

  IMG_8688

EL MENJADOR NOU

A l’Escola Pia de Granollers han decidit fer obres i una d’elles és el menjador. El menjador és un espai ampli de color blanc i molt il·luminat. Per fer el menjar necessitem personal, estris de cuina i menjar que el cuiner demana a l’empresa amb la que treballen fent la comanda a l’ordinador. Tenen dos cuiners, un “pinche” i quatre auxiliars. De quantitat, necessiten molts quilos perquè és una escola on es queden a dinar molts nens i nenes. Per exemple, de llenties necessiten 40 kg. Cuinen com a casa però amb quantitats molt més grans. Per les al·lèrgies escriuen en una llista els noms dels nens i nenes i, llavors, ho preparen per separat amb molta cura i posant el nom del nen o nena.

Pol Monsó

Arnau García

Jana Ramos

Berta Capdevila

IMG_8586

ELS LLIBRES A L’ESCOLA: EXPLORADORS DE LLIBRES

Fa 10 anys que l’escola Pia de Granollers va inaugurar els exploradors de llibres

Són una sèrie de llibres que els nens i les nenes llegeixen de manera voluntària i els tornen cada 15 dies. A gairebé totes les escoles Pies es fa aquesta activitat dels exploradors de llibres, tot i que n’hi ha algunes que no, com per exemple, l’escola del Senegal.

Els llibres els trien el grup d’animació a la lectura.

Els alumnes, al final de curs, voten si els agraden i, si no els agraden, canvien els llibres al curs següent.

Han aconseguit tots els llibres amb un pressupost que guanyen destinat a això. Si algú perd un llibre ha de comprar el mateix llibre. I quan algú s’acaba tots els llibres li recomanen un de nou.

Els nens de 4t s’estan llegint aquests llibres:

  • L’Otolina va a l’escola”, que se l’han llegit 48 nens.

  • El Lindbergh”, que se l’han llegit 46 nens.

  • El misteri de la tifa de gos abandonada”, que se l’han llegit 27 nens.

  • La brugarella”, que se l’han llegit 16 nens.

En total, aquest any, els nens i nenes de 4t, s’han llegit 137 llibres durant el primer trimestre.

Izan Jurado

Marc Badia

Albert González

Júlia Branchat

IMG_8652

ELS POLLETS DE 5è A

A 5è A de l’Escola Pia de Granollers han treballat els pollets. Van posar 31 ous de gallina i els dies 16, 17 i 18 del 2017 van néixer 11 pollets. Van néixer a la incubadora de la classe.

Ara començaran a alimentar-se. S’alimentaran de pinso i aigua que ho paga l’escola. Alguns d’aquests pollets es diuen: Copito, Pingu, Correcaminos, Lucky, Kiwi, Plumitas, Marcus, Elliete i, per últim, Lunita, que és un dels pollets més petits. Quan ja han nascut tots, el cap de setmana se’ls emporten els alumnes que els volen per quedar-se’ls durant el dissabte i el diumenge i el dilluns els torrnen a l’escola. I així ho fan durant tot el temps de l’estudi dels pollets. Finalment, quan acaben el tema, es sortegen els pollets entre els alumnes que se’ls volen emportar per sempre a casa.

Jana Uzñate

Aina Díaz

Daniella Belmonte

IMG_8600

LES NADALES DE L’ESCOLA PIA

A l’Escola Pia de Granollers, cada any els alumnes canten les nadales

La cantada de nadales es fa durant tres dies i cada dia canten uns cursos diferents:

  • P3, P4 i P5 canten les nadales el dilluns dia 18 de desembre.

  • 1r, 2n i 3r canten les nadales el dimarts dia 19 de desembre.

  • 4t, 5è i 6è canten les nadales el dimecres dia 20 de desembre.

Les nadales les trien entre tots els professors de música o bé les busquen per Internet o les treuen dels llibres de música.

Els de P3 canten “ Nadal ja és aquí ” i “ La bicicleta “.

Els de P4 i P5 canten “ Nadal ja és aquí”, ”We wish you “ i ”La bicicleta”.

Els de 1r canten “M’agrada el nadal “, ”Feliz Navidad “ i “Blanc dia de Nadal “.

Els de 2n canten “M’agrada el nadal”, ”Feliz Navidad” i “El floquet de neu”.

Els de 3r canten “M’agrada el nadal”, ”És un Desig” i ”Rudolph”.

Els de 4t canten “És un Desig” i ”Rudolph”.

Els de 5è i 6è canten ”Jingle bells rock” i “És un Desig”.

I tots els cursos canten “El Petit Vailet”.

Els nens i nenes d’Infantil preparen les cançons a les hores de música i, de 1r fins a 6è, aprenen les cançons en dos grups per separat que són els de primària musical i els de música. Després, l’última setmana les assagen tots junts. De primària musical hi ha 192 nens i nenes i, de música, n’hi ha aproximadament 718.

Els alumnes s’ho passen molt bé cantant les nadales.

Nora Palasí

Anna Colell

Gerard Mesas

Biel Serra

IMG_8654

SANT JOSEP DE CALASSANÇ

El divendres dia 24 de novembre l’Escola Pia de Granollers va celebrar Sant Josep de Calassanç. Els alumnes de 4t de primària van fer moltes activitats, com per exemple: va venir un cantant a cantar cançons, després van fer un esmorzar compartit per classe, van fer el pessebre i a la tarda van fer una gimcana al pati. L’equip de pastoral va ser l’encarregat de buscar un cantant per cantar cançons al pati. La Núria Asturgó, la directora de l’escola, va organitzar quasi totes les activitats de tots els cursos. La Teresa Sanmartín va ser l’encarregada d’organitzar la gimcana dels alumnes de 4t de primària. S’ho van passar molt bé.

Albert Homs

Dragan Ortells

Adrià Reimóndez

Ilias Chkouri

IMG_8588

EL TEMPS ATMOSFÈRIC DE 4t

Els nens de 4t de primària de l’Escola Pia de Granollers estan fent unes gràfiques comparatives del temps atmosfèric.

Fan els mesos de Novembre, Febrer i Maig, que corresponen a la tardor, l’hivern i la primavera per tal de veure quines diferències hi ha entre les diferents estacions de l’any.

Cada dia dels mesos anomenats van a veure un termòmetre, un pluviòmetre per veure quants litres han caigut el dia que plou i, per decidir el vent, o han fet entre tots, tot i que l’aparell seria l’anemòmetre. Tot això ho han apuntat a un quadern i han fet tres gràfics: de temperatura, de precipitacions i de vent. I així han vist amb més claredat la diferència de cada dia.

Lydia García

Ian Gasco

Oriol Codó

IMG_8590

By ELCRIT