EDUCACIÓ VIÀRIA

Els alumnes de 5è hem estat  dues setmanes (6 hores) fent educació viària.

I us preguntareu, què és l’educació viària?

Doncs, l’educació viària és un procés que abasta totes les edats. Els seus objectius  variaran en funció de les característiques de cada edat i els diferents contextos ambientals.

Quan l’educació comença d’hora la millora d’hàbits i conductes s’aconsegueix de forma més fàcil, a més de fer innecessària la formació en edats més avançades, en les quals la pressió social fa que algunes conductes siguin més resistents al canvi.

Durant aquestes sessions va venir un policia a l’aula i vam fer fitxes sobre els senyals i ens van donar un quadern. També ens van donar una carpeta i el millor de tot és que ens van donar una cartolina per fer un dibuix sobre l’educació viària per presentar-lo a un concurs i a veure si guanyem.

Els policies locals cada any fan aquestes sessions a totes les escoles de Granollers.

És una experiència molt divertida!!!

 

                                                                                                          5è Primària D

                                                                                                Aniol Fàbregas Manera

educació viària

EDUCACIÓ VIAL

Als nens i nenes de 5è ens ha vingut a visitar un policia local de Granollers. Ens va explicar moltes coses psemerò, sobretot, què significa educació vial que vol dir com anar pel carrer…

El policia que ha vingut es diu Carles i va fer 3 hores durant 2 setmanes.

Durant les sessions, en Carles va explicar com hem d’anar pel carrer. Ens va fer riure molt explicant anècdotes i fent acudits. També va repartir un dossier titulat “Com sóc jo com a ciclista? i com vull ser com a ciclista?”.

Ens va ensenyar la lògica fent dos exercicis. Un dels exercicis el va fer dibuixant un triangle amb la punta cap a dalt i, un altre, amb la punta cap a baix i un nen o una nena s’aixecava i, sense tocar la pissarra, en Carles sabia el que havia decidit. Vam fer diferents activitats i sembla que com és policia sap moltes coses. Per acabar, un altre dia del segon trimestre anirem a visitar la comissaria.

Elsa Quibus Pérez

5è Primària D

 

0