Dijous 15 de març els alumnes de 4t A i 4t B van anar d’excursió al riu Congost, tots amb el dossier que els va donar la professora i que utilitzarien durant l’excursió. Van pujar a l’autocar que els va portar a Aiguafreda.

Van esmorzar, després van venir unes noies i els hi van explicar què farien durant el dia. Una noia es deia Montse i l’altra es deia Alba. Després a 4t A els hi va tocar l’Alba i a 4t B els hi va tocar la Montse.

Primer van anar a la riera de Martinet. Quan van arribar, van treure el dossier i havien de veure si a la riera li tocava el sol o no, de quin color era l’aigua, si era un riu sa o contaminat, quins animals podien recollir de l’aigua, etc… Després van acabar i van anar cap el riu Congost.

Quan van arribar al riu Congost van buscar entre les pedres i van trobar: caragols, escorpins d’aigua i una muda d’un cranc americà. Quan van acabar, van anar a dinar al parc que hi ha al costat del Viena (Montmeló).

En acabar, van tornar a pujar a l’autocar dirigint-se al riu Besós. En arribar-hi van veure que era un riu més ample i li tocava més el sol. Qui va voler, podia participar en un concurs de dibuix.

A continuació van retornar a l’escola, alguns cansats, d’altres no tant.

Roger Pernal

4t B

0