Avui dia 15 de novembre dia de sant Albert Magne, patró de la ciència, els alumnes de Biologia de primer de batxillerat hem anat a la universitat de Vic. Tot i ser un dia passat per aigua hem gaudit molt dels tallers que hem fet: ¿Què hi ha en una gota d’aigua? ¿Com digerim el pa?

En el primer taller pràctic titulat: Què hi ha en una gota d’aigua? hem pogut observar que dins d’una gota d’aigua, hi ha molt més del que nosaltres pensàvem. Mirant a través de lupes i microscopis, hem observat microorganismes com fitoplancton, zooplancton…i molts més, fent així la base de la xarxa tròfica de la biodiversitat, per tant, hem de ser respectuosos amb el medi ambient per tal de mantenir-los.

En acabar d’esmorzar hem fet el segon taller, anomenat: Com digerim el pa? Primer ens han fet una petita introducció sobre els hidrats de carboni, la nostra alimentació i els enzims encarregats de fer la digestió dels polisacàrids que mengem. Seguidament, hem començat la part pràctica, hem analitzat en primer lloc si el midó (polisacàrid present a les cèl·lules vegetals) reacciona amb el reactiu Fehling i el Lugol i, en segon lloc, hem analitzat si el midó barrejat amb la nostra saliva reacciona de la mateixa manera. Hem observat resultats diferents i hem pogut confirmar la nostra hipòtesi que a la saliva hi ha amilases, enzims que digereixen el midó. El taller ens ha servit també per a poder practicar amb els instruments del laboratori i conèixer el seu funcionament.

Al final hem anat a dinar a l’estació de tren ja que estava plovent. Ha estat un dia molt entretingut i profitós.

Alumnes de l’optativa de Biologia

1r de batxillerat

UVIC 18-19

3