IMG_20190117_124403

  • En el plenari celebrat a Vilanova i la Geltrú, alumnes, educadors i famílies han valorat la feina feta i han escollit les polítiques a complir el proper quadrienni
  • La directora general de Centres Concertats de la Generalitat ha afirmat que “aquesta és una forma envejable de democràcia. Tothom hi participa”

Avui, 17 de gener, prop de 200 representants de les 20 escoles de l’Escola Pia de Catalunya van celebrar la VIII Assemblea de les Institucions Educatives. En aquesta jornada, que s’emmarca en un procés participatiu i obert a tota la comunitat educativa, s’ha validat la feina realitzada els darrers quatre anys, i s’han escollit les polítiques que guiaran la institució el proper quadrienni. La directora general de Centres Concertats i Privats de la Generalitat, Pilar Contreras; la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’aquesta ciutat, Glòria Garcia; i el secretari general de la FECC, Enric Puig, han participat en aquest plenari.

Polítiques aprovades

Durant la jornada d’avui, s’han compartit els documents i informes de la tasca feta durant aquests darrers anys, treballats des del passat octubre en les diferents escoles, i s’han escollit les polítiques que es duran a terme els propers quatre anys. Els representants de la comunitat educativa de l’Escola Pia han votat vàries polítiques i han aprovat dues com a prioritàries per al proper quadrienni. La primera aprovada és “consolidar la implementació del SUMMEM, com a projecte d’innovació pedagògica a nivell institucional en totes les etapes educatives.” SUMMEM és el projecte d’innovació educativa que la institució va posar en marxa el passat 2012. La segona, “Transformar la Cultura Avaluativa, a fi que aquesta esdevingui formativa, competencial i global, és a dir, que impliqui tots els agents de la comunitat educativa.”

Durant la jornada, els dos representants de les famílies han presentat la política que, durant aquests darrers mesos, han treballat en el marc de les AMPA i que portaran endavant aquest quadrienni 2019-2023: “Desplegar el projecte compartit en les Institucions Educatives, prioritzant la formació de les famílies i el sentiment de pertinença a la comunitat de l’Escola Pia de Catalunya”.

L’Alumnat també ha fet bona feina. Dues representants han presentat la seva política, escollida entre els companys i companyes de les diferents escoles: “Enfortir la implicació de l’alumnat en la vida de l’escola i en tota la xarxa de l’Escola Pia de Catalunya”.

Completa la sèrie de polítiques aprovades la que fa referència a “Integrar l’educació no formal (acollida, menjador i activitats extraescolars) dins del projecte educatiu de l’escola per a millorar l’atenció integral de l’alumnat.”

Plenari de l’Assemblea

El Plenari de l’Assemblea ha començat amb la benvinguda per part de la directora de l’Escola Pia de Vilanova, Meritxell Ruiz, i les intervencions de diverses autoritats presents. L’Eduard Pini, Pare Provincial, ha afirmat que “estem aquí per decidir què farem i què no els propers anys. Aquesta Assemblea no vol anar darrera dels “històrics”, dels més forts o dels que tenen més tècnica. El que volem és sumar la força de tots i totes per tenir un projecte que ens engresqui!”. En la seva intervenció, prèvia a la feina, ha demanat “fer un esforç d’atenció perquè ens hi va el futur dels nostres alumnes” i ha recordat que “no volem que la gent estimi l’Escola Pia perquè es gran, sinó perquè és seva! Som-hi!”.

El P. Enric Puig, secretari general de la Fundació Escola Cristiana, ha assegurat en el seu parlament que “vivim en un món que sofreix i viu canvis i transformacions amb una rapidesa que genera una nova manera de viure i fins i tot de ser.” Davant d’aquests reptes, l’escola “ha de tenir un discurs propi, que tots els alumnes se sentin acollits amb estima, valorats per allò que són i atesos segons la seva situació personal”. Per la seva banda, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova ha comentat que “les línies mestres que dissenyeu avui entronquen en una doble línia: la participació de tots els estaments de la vostra comunitat i de coherència.”

El torn d’intervencions d’autoritats ha finalitzat amb la de la directora general de Centres Concertats i Privats de la Generalitat, Pilar Contreras, qui ha assegurat als presents que “el que és important no és la feina d’avui. Avui culmina la tasca. Una feina d’equip, de moltes persones, que s’uneixen” i ens ha animat a fer la nostra tasca amb el cap ben alt, recordant que cal posar els alumnes en el centre.

Acte seguit, el secretari general Antoni Burgaya ha repassat la feina feta aquests quatre anys i ha afirmat que “les assemblees són per mirar el futur i per somiar. Què ens agradaria? Estem en una societat en la que tenim molta diagnosi però ens mullem poc. Què ens cal? Decidir. Decidir i fer-ho. Ser agosarats.” Posteriorment, durant la resta de la jornada, s’ha procedit a presentar, debatre i votar totes les polítiques presentades per l’alumnat, les famílies i la institució (esmentades abans).

IMG_3106 IMG_0800 IMG_3099 IMG_20190117_141755 IMG_3134

0