Som la Carlota Garcia i l’Aina Vilar, alumnes de 4 ESO C.

Després de l’excursió a l’ICMAB, que vam fer amb l’optativa de Biologia i Geologia, se’ns va proposar l’oportunitat de participar en el concurs “Tenim una Idea” organitzat per Escolab. Els objectius d’aquest concurs eren fomentar la ciència en els joves, obrir un vincle entre els centres de recerca i les escoles i demostrar les capacitats dels alumnes per afrontar reptes científics desafiants. El concurs es dividia en tres àmbits:

1. Idees per millorar la salut i la qualitat de vida de les persones

2. Idees per millorar l’entorn urbà i la qualitat ambiental de la ciutat.

3. Idees per dissenyar enginys i aplicacions tecnològiques que contribueixin a la millora de la ciutat.

Nosaltres atretes pel món de la medicina i vinculades a l’esport, vam presentar un producte on utilitzàvem nanopartícules que ajudaven a regenerar de manera més ràpida i eficaç el teixit ossi. La nostra idea consistia a introduir nanopartícules encapsulades mitjançant una substància química a través de la sang. La novetat d’aquest producte era que aquestes nanopartícules explotaven en entrar en contacte amb la calor i amb ones de ràdio emeses des de l’exterior. Això feia que circulessin intactes per tot el cos i només s’alliberessin en el punt on es trobés la fracció i actuessin de forma més directa.

El dimarts 18 de juny, se’ns va convocar a tots els finalistes al parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, allà ens van ensenyar les instal·lacions del centre i se’ns va atorgar el premi com a guanyadores del concurs. A partir d’aquest moment la nostra idea serà enviada als investigadors per valorar una possible recerca i introduir el nostre producte al mercat.

Animem a tothom a participar en aquest magnífic concurs i a pensar pràctiques de recerca autèntiques que puguin solucionar problemes del demà. Perquè a través de les idees presentades es pugui arribar a canviar el món.

0