Divendres, 6 de març de 2020

Des del Consell de Delegats i Delegades, en representació de l’Escola Pia Granollers, reivindiquem, tant en el centre com a tota la societat, els drets de les dones i la igualtat de gènere.

Ara, com a joves que som, ens toca decidir quin tipus de persona volem ser. Ara ens toca definir la nostra ideologia política, la implicació en els moviments socials, les nostres relacions personals i, en un sentit més íntim, ens toca decidir qui serem com a persones. 

És una decisió molt important, no deixeu que ningú la prengui per vosaltres. 

Obriu els ulls, si veieu una injustícia no mireu cap a un altre costat: penseu-hi i decidiu què podeu fer per ajudar, per petita que sigui la vostra aportació. 

A vegades és tan senzill com dir a un company que aquell acudit masclista que sempre repeteix no fa cap gràcia. O deixar d’escoltar música amb lletres ofensives vers les dones, per molt de moda que estigui.

Un altre petit acte que pot fer reflexionar és el que hem preparat les delegades i delegats de tota l’ESO a l’omplir els vidres de l’escola amb frases que reivindiquen les dones com a protagonistes de la història. 

No podem saber qui serem cadascú de nosaltres en el futur, ni quin paper jugarem dins la societat, però hi ha una premisa indiscutible que no hauríem d’oblidar: tots i totes i cadascú i cadascuna de nosaltres mereixem ser respectats i respectades. No hi ha ciutadans i ciutadanes de primera i de segona, ni sexes forts i sexes dèbils, tots i totes  tenim els mateixos drets que la resta. Som persones i mereixem ser tractats i tractades com a tals.

Volem que aquest manifest serveixi com a punt de partida d’idees, pensaments positius i de reflexió, i com a impulsor de més iniciatives en defensa de les llibertats. És per això que us animem a totes i a tots a assistir diumenge 8 de març a les manifestacions i actes que es celebren arreu de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de les Dones. 

Representants d’alumnes de l’Escola Pia de Granollers

0