Durant tot el primer trimestre els alumnes de quart de Primària han après a escriure notícies. El seu treball final ha estat fer un petit diari a cada classe. A continuació podreu llegir el de 4t B. Esperem que us agradi molt.

 

                                                    

EL CALENDARI D’ADVENT

 

Del dia 1 de desembre al dia 22 de desembre tota la classe de 4t B ha  participat fent  el calendari d’advent. Per fer-ho hem retallat una cartolina en forma d’arbre de Nadal, hem utilitzat un embolcall de magdalena i l’hem decorat. Dintre hi hem ficat una cartolina petita i plegada com un acordió. Hem escrit una frase – compromís per a què cadascú i tota la classe millori. Cada dia des de l’u al vint-i-dos de desembre dos nens llegien la frase que havien escrit. Ho hem fet per a millorar i per a preparar-nos pel Nadal.

Héctor Moreno

Maria Rodríguez

Pau Montobbio

Aitana Carol

2Calendari_d'advent[1]

EL PESSEBRE

Aquest any 2016 el 5 i el 7 de desembre, els alumnes de tercer i quart      

han fet les figures del pessebre en mida real. Les han col·locat al passadís.

Les figures eren de cartró i amb el material que van porta de casa, com per exemple: purpurina, roba, colors…

Ho hem fet per preparar-nos pel nadal d’una manera tradicional. Els diferents personatges han estat: tercer A el rei negre, tercer B el rei ros, tercer C el rei blanc, tercer D una pastora, quart A Sant Josep, quart B Jesús i Maria, quart C l’àngel i quart D el Caganer.

Quim Ibáñez

Kourra Diakite

Júlia Fedrigo

Carla Cabrera

5Pessebre

                                                                                                                 

                                 

                           

                  EL TEMPS

Durant el mes de novembre els alumnes de 4t de primària han fet un estudi sobre el temps.

Cada dia pujava un nen diferent de cada classe amb una professora a dalt del terrat.

Miraven el pluviòmetre, la cinta del vent, el termòmetre i ho apuntaven.

Quan el nen arribava a la classe deia als seus companys el que havien d’apuntar i

tothom apuntava la temperatura, la pluja i el vent que feia. El dia que va ploure més es van enregistrar 20 litres d’aigua i el dia que va fer més vent era un vent “molt fort”. Hem enregistrat les dades en una graella. La  pluja l’apuntaven en un gràfic de barres, la temperatura en un gràfic lineal i el vent en un gràfic de sectors. A tothom  li ha agradat molt.

Martí Feixó

Emma Pinell

Nil  Barnilsi

Sara Mira

3El temps

                                                                                                                                                                      EXPLORADORS DE LLIBRES

Des de l’octubre al juny la Pilar Jarque (la bibliotecària) organitza un projecte que s’anomena Exploradors de llibres. Ella  deixa als alumnes de primària anar a la biblioteca a agafar els llibres dels “Exploradors”.

Els llibres de 4t del nostre curs són: La sopera i el cullerot, Ottolina, El misteri de la tifa abandonada i l’Enuvolat.

A  l’hora del pati o a les 17 h. anem a la biblioteca i demanem a la Pilar o a la Rosa si tenen un llibre dels exploradors del nostre curs.

Aquest projecte s’organitza a totes les escoles Pies i ho fan per a motivar la lectura i que aprenguem més a llegir.

Queralt Prieto

Jorge Reina

Guillem Ferrer  

Maicol Ortiz

4Exploradors

                                                                                                             

LES OBRES DE L’ESCOLA PIA DE GRANOLLERS

L’any 2016, a l’escola Pia de Granollers, s’han començat unes obres i per això farem una entrevista al cap de les obres.

Diu que les obres van “rapidetes” però al principi anaven més lentes. Mentre fem cole els costa treballar. Hi ha 15 o 30 paletes treballant.

Quan les obres estiguin acabades hi haurà noves aules, un poliesportiu nou i unes escales noves. També hi haurà tres patis. Un a baix de tot a sobre d’un poliesportiu, un altre el que tenim ara al pati de dalt que no el canviaran i un tercer damunt de les aules de primària musical.

Creiem que l’escola pot quedar molt bonica!

Marc Riera

Oriol Escarrabill

Àlex Chao

Pau Vila

6Entrevista a l'arquitecte

PRESENTACIÓ DELS EQUIPS DE L’ESCOLA PIA

El 27 de novembre tots els alumnes que fan activitats extraescolars a l’Escola Pia van anar al Parquet perquè feien la presentació de tots els equips. Hi havien 55 grups en total. Els equips els van presentar el Dani Murillo i el Pere Gómez.

Quan deien el nostre equip  ens aixecàvem,  fèiem una volta al camp i ens ficàvem al costat de l’equip que havien dit abans. Quan estaven tots col·locats el Josep Mayoral (alcalde de Granollers) i el Xavi Ambrós (director de l’Escola) van fer un petit discurs. Seguidament unes jugadores de volei van fer un manifest en contra de la violència envers les dones. Quan van acabar el discurs ens van donar 138 litres de xocolata desfeta i 1120 melindros per a 600 o 700 persones.

Adrià March    

Sergi Riu   

Anna Monge

img_2782

DECORACIÓ DEL PASSADÍS


El dia 25 de novembre vam celebrar Sant Josep de Calassanç i vam decidir decorar el passadís de 3r i 4t. Vam fer la decoració amb les mans i els dits de cada nen. El tema era les quatre estacions: l’estiu, la tardor, l’hivern i la primavera. Els nens de tercer van fer la tardor i l’hivern i els de 4t C i D l’estiu. Nosaltres i els de 4t A vam fer la primavera. Ens va quedar xulíssima. Els nens més baixets van fer la gespa i els més alts el cel. També hi havia floretes i orenetes.

Ens va agrada molt com va quedar el passadís!

Jordi Vicente

Pau Monfort

Berta Bedmar

Marc Segura

1decoració_passadís[1]

 

                                                                                                                         

                                                                                                                                                   

                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                                                                                 

                      

 

 

3