Durant el mes de febrer a l’assignatura de coneixement del medi social a quart de primària estem aprenent sobre els plànols i els mapes. De plànols hi ha de diferents tipus: d’un poble, d’una ciutat, d’un parc d’atraccions, d’un edifici,… Hem après les diferències i semblances que hi ha entre els plànols i els mapes i hem volgut dibuixar el plànol de la nostra classe a escala perquè també hem après que tots dos tenen diferents escales. Per fer-ho els mestres ens han posat primer un repte: quantes rajoles hi havia a la classe? Aquest repte l’hem pogut resoldre per grups i entre tota la classe hem arribat a un acord. A continuació, per dibuixar la nostra classe, hem relacionat que una rajola seria 1 centímetre però el dibuix no ens hi cabia al full fins que, finalment, alguns companys han proposat que cada rajola equivaldria a 0,5 centímetres i així, d’aquesta manera, ho hem pogut solucionar. Hem après d’una manera divertida el que és una escala en un plànol i també com aprendre a dibuixar-ne un.

4t Primària

unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed

1