Aquest any a 5è hem tingut pollets. Un dia la nostra tutora ens van dir que portéssim ous frescos i fecundats que fes més o menys una setmana que haguessin nascut. Els vam posar en una incubadora durant 21 dies a una temperatura de 37,5 graus a un nivell d’humitat adequat. Quan la tutora ens va dir que durant aquells dies faríem de «gallines» volia dir que cada dia dos de nosaltres giraríem els ous i posaríem aigua a la incubadora. En vam portar 32 ous entre tots! Alguns de la classe coneixíem pagesos de granges on tenien gallines i, sobretot, un gall!

El primer dia vam apuntar en un full el pes dels ous, pesaven entre 10 i 40 g. Al cap de deu dies els vam tornar a pesar i vam observar que havien perdut pes per la pèrdua de l’aigua. Quan s’acostava el dia de néixer, el pes del pollet augmentava a mesura que s’anava desenvolupant. Més endavant va arribar el dia que tots esperàvem: el 16 d’octubre van néixer dos pollets, el 17, set i el 18, dos!!!

Ara tenim onze pollets, cinc de negres i sis de grocs. Als caps de setmana ens els emportàvem a casa i els cuidàvem. Vàrem fer un sorteig el dia 31 d’octubre per aquells nens que els poguessin cuidar en una granja. Va ser una experiència inoblidable i emocionant. A classe vam explicar un munt d’anècdotes i vivències viscudes el cap de setmana que els vam adoptar.

Vam batejar els nostres pollets amb els noms de: Haribo, Pingu, Pingu correcaminos, Mosquito, Manel, Copito, Plumitas, Marcus, Piolin, Baldufa i Lucky.

Hèctor Àlvarez i Berta Martos

5è A

01 02

ELS POLLETS DE 5è D

A la classe de 5è D vam incubar vint-i-un ous i els vam posar a les incubadores el vint-i-sis de setembre, menys cinc ous que els vam posar el vint-i-set de setembre. La veritat és que no vam tenir gaire sort perquè durant el procés es va aturar una incubadora degut a les obres un divendres a la tarda i fins dilluns no ho vam saber.

De vint-i-un ous que teníem, només van néixer tres pollets. Els vam posar nom. A dos pollets grocs els vam posar de nom “Albondi” i a l’altre, “Minion” i al marró li vam posar “Kiwi Junior”. Però al cap de dues setmanes els vam anar a mirar i pensàvem que estaven dormint, i, efectivament, estaven dormint però per sempre. No sabem ben bé el que els va passar. Podria ser que tinguessin molta calor. Tot i així, no vam perdre l’esperança. Ho hem tornat a intentar i, aquest cop, amb només quatre ous, hem tingut la sort de tenir tres pollets.

5è D

Elsa Quibos

By ELCRIT