Durant les tres primeres setmanes de gener va venir una noia que es diu Àngels a fer-nos uns tallers d’educació emocional de tres temes diferents a les classes de cinquè: l’autoestima, l’optimisme i l’assertivitat. I us preguntareu, què és l’educació emocional?

Doncs, l’educació emocional és l’educació centrada en l’àmbit de conèixer i reconèixer els sentiments i emocions, pròpies i dels altres.

Durant la primera sessió vam estar treballant l’autoestima que vol dir confiar en tu mateix. L’activitat que ens va agradar més d’aquell dia consistia en què a dins de cada pètal d’una flor havíem d’escriure (als altres companys) una cosa bonica d’ells.

Durant el segon dia vam estar parlant de l’assertivitat que vol dir fer les coses bé (acceptar) i vam estar parlant de les persones assertives, passives i agressives.

En el tercer i últim dia, vam estar parlant de l’optimisme que vol dir ser positiu i van explicar un conte sobre la bona o mala sort. També vam fer un joc per grups amb una anella.

Finalment vam acabar explicant una història en la que havíem de dir solucions per una nena que no li agradaven les bledes.

Totes les sessions ens han ajudat molt per formar-nos com a persones i, sobretot, ens ho vam passar la mar de bé!

Aniol Fàbregas

5è Primària D

By ELCRIT