Som el grup C2 de 3r C format per Clàudia Chen, Júlia Ribalta, Salma Chhaybi i Mar Garcia, i us explicarem com vam guanyar el premi al millor pictograma.

Des de 1r d’ESO a la Pia s’ha iniciat un projecte anomenat Summem que consisteix en fer dos itineraris durant el tercer trimestre de cada curs on ens especialitzem en un tema en concret. Ens organitzen en grups de 4 persones amb el propòsit de millorar la comunicació i de treballar cooperativament. Aquesta manera de treballar pensem que és el futur que ens espera.

A tercer d’ESO, en el primer itinerari ens informem i treballem la Nanociència i la Nanotecnologia. Al final de l’itinerari presentem una proposta d’invent on s’apliqui la nanotecnologia i un pictograma. Aquest últim és el tema que us explicarem.

Els tutors ens proposaren crear un pictograma, que seria un símbol que comunicaria a la gent que un determinat objecte o producte tindria partícules nanomètriques.

Ens van fer treballar amb l’estructura 1,2,4 que és un mètode de treball que consisteix en treballar, primer de manera individual (que en el cas del pictograma era fent cada un un esbós) i, després una vegada les 4 persones haguessin fet cada un el seu, treballar en parelles. Vam compartir els nostres treballs i un cop les quatre persones ho vam posar en comú es va fer una fusió dels quatre esbossos sortint així el pictograma final que va ser el que finalment va acabar guanyant.

El nostre pictograma representa una lupa i dins d’aquesta es veuen diferents àtoms units. En un extrem de la lupa es pot llegir 10-9 que és l’equivalència entre 1 nanòmetre (nm) i un metre (m) (1nm=10-9m).

 

Clàudia Chen

Júlia Ribalta

Salma Chhaybi

Mar Garcia

3r ESO C

 

El pictograma guanyador

picto01

Altres pictogrames guanyadors

picto2

 

 

By ELCRIT