El 8 de novembre com cada dia vam anar a l’escola, però els nens i nenes de 4t C i 4t B vam anar d’excursió.

Primer vam pujar a l’autobús i vam anar cap a Aiguafreda, allà quan vam arribar vam veure unes monitores que es deien Gemma i Núria. Vam esmorzar i vam fer una petita excursió fins arribar a la Riera de Martinet. Allà vam treure el dossier de “La vida d’un riu”, i vam començar a contestar unes preguntes sobre com estava l’aigua del riu, o quina era la temperatura de l’aigua. Per comprovar la temperatura de l’aigua vam posar un termòmetre i ens va donar 10ºC. Després vam començar a buscar animals aquàtics. Vam trobar: cuques d’aigua, cargols aquàtics, ballarines, gambetes i sangoneres.

La segona parada que vam fer va ser al riu Congost, a Can Cabanyes. Allà vam tornar a treure el dossier i ens feia les mateixes preguntes. La temperatura d’aquest tram del riu era de 14ºC. Allà no vam poder buscar animals, però la Núria, que era la monitora, ens va dir que podríem trobar sangoneres.

Vam dinar al parc del Viena i després de dinar vam anar a veure el riu Besòs. Vam poder comprovar i veure amb els nostres ulls, que el riu, a la desembocadura, estava molt diferent!

En conjunt va ser una excursió que ens va agradar molt.

 

Martina Fort

4t C

congostCongost2Congost3

0