A les estones d’expressió escrita els nens i nenes de 5è estem treballant el conte, així que ens hem animat i hem decidit fer-ne un entre tota la classe.

Esperem que us agradi, ja que nosaltres hem gaudit molt mentre el fèiem!

LA FABULOSA COLLA PESSIGOLLA

 En un bosc fabulós, on tot era verdós, hi havia un follet que saltava de pi en avet. Sempre anava amb la seva colla, la colla Pessigolla.

colla pessigolla2Un dia de primavera, el follet que es deia Ulldeflor, es va trobar amb la colla Pessigolla. Com sempre, seguien jugant saltant de pi en avet, però després de descansar una estona van decidir anar a la cova Margarida Pansida. Un cop dins la cova van jugar a fet i amagar. Un dels membres de la colla, el Bolet – li diuen així perquè el seu cos és prim, però té el cap molt gran- va ser a qui li va tocar parar. Els altres quatre es van amagar. El Bolet va trobar molt ràpidament els seus amics, però no trobava a Ulldeflor. El va estar buscant, buscant per tot arreu i… al final va ser l´Ulldeflor qui va aparèixer. Duia a la mà una gran pedra!

Van portar la pedra davant del rei. El rei molt estranyat va cridar la bruixa Camamilla, una experta en pedres. Quan la va veure, els va dir que era una pedra molt especial, i que si l´Ulldeflor l´havia trobat era perquè era l´escollit per derrotar el drac que habitava la cova, i que fins aquell moment era el protector de la pedra. Aquell drac tenia el poder de congelar qui es posés al seu davant.

L´Ulldeflor molt decidit va tornar a la cova i, allà l´esperava el drac.

L´Ulldeflor va avisar a la colla Pessigolla perquè l´ajudessin. Tots junts es van enfrontar al drac que, evidentment, els va voler congelar. Però amb molt esforç el van poder guanyar!

A partir daquell moment l´Ulldeflor es va poder quedar aquella magnífica pedra per sempre.

Des d’aquell dia, tothom va saber qui era la colla Pessigolla. Gràcies a l´Ulldeflor.

I vet aquí un follet i els seus amiguets que van seguir saltant de pi en avet.

Nens i nenes de 5èD

colla pessigolla

0