Menú

Fòrum Jove de Granollers

Els dies 31 de novembre i 1 de desembre, els alumnes representants de l’ ESO al Fòrum Jove de Granollers (Arnau Tuset, Júlia Muntal, Roc Morella de 2n i Joan Arabia de 3r) van fer la primera sortida amb la resta de representants.

Tots els membres del Fòrum Jove, aproximadament 45 representants de tots els instituts, centres oberts i espais de lleure (esplais, cau), vam anar el cap de setmana en qüestió de colònies a un alberg a Cabrera de Mar. La sortida tenia com a objectiu triar quins eren els temes a tractar al llarg del curs. Un altre dels objectius era que elgrup comencés a agafar forma i els membres ens coneguéssim entre nosaltres.
En arribar a la casa vam repartir les habitacions abans de sopar. En acabar, vam anar a fer jocs de presentació, per a conèixer-nos millor.imageimage (1) image (2)
Més tard vam sortir a fora, a jugar a jocs de nit.
image (3)
I ja per finalitzar, abans d’anar a dormir els monitors ens van posar una pel·lícula.
image (4) image (5)
L’endemà després d’esmorzar, ens vam reunir tots a la sala polivalent, on havíem fet totes les activitats fins al moment. Allà, cada grup de representants va explicar les dades que s’havien extret del seu centre o espai i les propostes que havien sorgit.
image (6)
Un cop vam exposar, veient les dades i informacions que cada centre havia recollit, es va arribar a una conclusió: els temes que els joves trobaven més importants prioritzar eren:
  • La mobilitat per la ciutat (poder moure’s per Granollers amb facilitat)
  • La salut i la igualtat (poder sensibilitzar i conscienciar a la gent sobre temes de salut i fer xerrades més diverses referents a la sexualitat)
  • La cultura a la ciutat (millorar els concerts i activitats que es poden fer per Granollers)
Ens vam separar en els respectius grups i vam analitzar les diferents propostes dels joves d’arreu de la ciutat. Vam classificar les propostes i vam buscar les que ens tocava a cada un dels grups. Vam decidí el funcionament del grup, la regularitat amb la que ens trobaríem per a parlar, i varis temes claus que s’havien de tractar com abans millor.
La comissió de mobilitat (on hi ha en Joan i l’Arnau):
image (7)
La comissió de cultura (on hi ha la Júlia):
image (8)
I la comissió de salut i igualtat (on hi ha en Roc)
image (9)
Després de les xerrades amb les comissions, vam fer una posada en comú de tot el que s’havia pactat i parlat. Cada una de les comissions, a través dels seus respectius portaveus, van explicar a tot el grup les decisions que havien pres i les propostes que s’havia triat treballar.
mailchimp
Ja estàvem acabant la feina, només ens quedava triar el nom que li donaríem al fòrum. Després de dinar, es van triar les quatre propostes de noms més interessants i ens van dividir a tots en quatre grups. Ens van repartir un nom a cada grup de persones i ens van dir que havíem de presentar aquell nom a la resta del Fòrum, encara que no ens agradés o no volguéssim. Ens van deixar cert temps per a pensar en les presentacions dels noms, que van anar des de una representació, a una cançó, a un joc del penjat. Els noms que van proposar eren Ubuntu, L’arrel, Be Jove Ciutat Jove. Després de fer dues rondes de votacions, vam veure que el nom que més agradava, era el de L’arrel
image (10)
Després d’això, vam fer oficial el nom definitiu: L’arrel, el fòrum de les adolescències.
Més tard, abans de fer la darrera activitat, ens van deixar cert temps lliure per jeure.
image (11)
Ens van fer entrar altre cop per fer l’activitat de comiat, que consistia en agrupar-nos per els mateixos grups amb els que havíem fet el joc de presentació el dia anterior. Ens vam fer encendre una espelma i explicar-nos què havíem après i com ens ho havíem passat a aquella sortida. També ens van dir que si ens volíem explicar algun secret, per a tenir una relació més forta i més confiança,
image (12)
Ens ho vam passar genial i vam fer un munt de noves amistats.
image (13)
0

Categories:   Secundària