Què és l’esforç?

Crec que l’esforç és treballar cada dia amb ganes i amb la intenció de superar-te a tu mateix.

Primer de tot, has de proposar-te un repte, l’objectiu que vols aconseguir; en segon lloc tenir clar les feines i el treball que has de fer i, en tercer lloc, i el més important, treballar cada dia, ser constant i persistent. Si et costa o caus, tornar-te a aixecar, pensar que ets capaç de tot i provar-ho de nou. Tenir clar el teu repte, passar de les pors i del que pensin els altres i posar tots els teus ànims i forces en l’objectiu.

Puc explicar, com a exemple d’esforç, una prova de flexibilitat que vam fer a educació física. A mi, em costen una mica les proves d’esforç i el primer dia no em va sortit molt bé, però el següent dia vaig millorar molt. Gràcies a què vaig entrenar regularment, vaig ser molt constant i que dia rere dia vaig anar practicant.

També practico atletisme i, a les curses, només tres de moltes persones guanyen premi. Jo a totes les curses m’intento superar i esforçar-me al màxim per guanyar.

I això significa, que has de ser constant per anar superant tots els obstacles que et trobes pel camí.

Tot i així, jo crec que el més important és creure’t que amb l’esforç res és impossible.

Ariadna Codó Molins

1r Eso B

unnamed-1

L’esforç

L’esforç és dur i fatigós. El mètode amb el qual generalment és més avorrit fer les coses. Aquella cosa que et diuen els adults que facis: <Esforça’t!>, però et fa molta mandra. Però aquest esforç serveix per alguna cosa. Aquest treball té una recompensa. Més ben dit, sense esforç no hi ha recompensa L’esforç és la virtut que fa que tothom pugui estar al mateix nivell. La virtut que mou el món. I moure el món no t’ha de fer mandra ni t’ha d’avorrir… Moure el món és fantàstic. Així que, per col·laborar i millorar l’estat dels altres de tu mateix, esforça’t.

En el meu cas, em vaig esforçar per educació física. Amb la primera prova de corda no vaig fer gaires salts seguits en 30 segons, i vaig decidir que al final de l’avaluació milloraria. I al meu temps lliure, vaig practicar saltant amb constància i al final vaig obtenir un molt millor resultat que al principi. Vaig incrementar el meu número de salts en 48! Així que l’esforç, serveix per fer tot el que et plantegis.

20161207_111739

Gerard Córdoba 1r ESO A

By ELCRIT