Els alumnes de 4t, com a cloenda de l’IA Com arriba el pa a casa?, hem anat en dos torns, 7 i 8 de març, a fer pa a Mas Fabrera, a l’Ametlla del Vallès.

Quan vam arribar allà, una classe va anar a una aula a fer pa (pa blanc i pa integral), mentre l’altre grup feia una activitat d’experimentació amb el llevat. Després ens vam canviar d’activitat.

A l’aula, primer vam veure i tocar diferents tipus de cereals i de farines, i seguidament ja vam començar a treballar amb la farina integral posant-li una mica de llevat, sal, oli, aigua i una mica de sucre. Vam fer una massa i després li vam donar forma de panet. Un cop fet aquest, vam fer el mateix procés amb la farina refinada. Els pans que vam elaborar els vam deixar al sol més o menys una hora per a què la massa pugés.

Després, l’avi Pere ens va fer una xerrada sobre la seva infància i el seu ofici de forner.

Vam dinar i jugar fins l’hora de marxar en el fantàstic espai que té l’entorn de la casa.

Al final de tot, ens van repartir en una bosseta un panet de cada tipus i la recepta per poder elaborar pa a casa.

Ens ho vam passar molt bé!!!

Clàudia Bedmar
Nora Gàzquez
Pol Fàbregas
Pol Osorio

By ELCRIT