Aquest curs hem fet una nova activitat per dinamitzar els fòrums, ha estat divertit, creatiu i artístic. A partir d’uns cubs de cartó els alumnes han pogut representar cada un dels llibres llegits. També hem aprofitat l’ocasió per parlar de la importància de la nostra biblioteca i de quines són les lectures amb les quals més gaudim.

Ens ha encantat també haver pogut compartir aquest moment amb les nostres ajudantes de biblioteca, la vaca Margarida, la seva grangera i les reporteres.

Creiem que la clausura dels exploradors amb els fòrums és un moment molt important,es parla i es comenten els llibres llegits amb altres lectors o no lectors, i això ens permet veure les lectures des de punts de vista diferents; altres interpretacions, aspectes que se’ns havien escapat i que per a algú altre són rellevants… Per a nosaltres és molt important potenciar les converses al voltant dels llibres llegits i obrir nous mons als joves lectors.

Amb el fòrum dels exploradors volem trobar maneres d’obrir converses amb els nostres lectors, buscant així punts d’interès i donant sentit a les lectures proposades. També intentem millorar la seva expressió incorporant noves paraules al seu vocabulari, busquem connectar les històries dels llibres amb vivències pròpies i, sobretot, els escoltem i els deixem expressar lliurement les seves opinions sempre diferents sobre el mateix llibre perquè les contrastin, les respectin, les assumeixin (o no) i esdevinguin crítics.
Hem exposat, a fora el passadís del 3r pis, tots els cubs amb les paraules i/o frases que els llibres, la lectura i la biblioteca els han suggerit a tots els nens i nenes de primària de l’escola.

Des de la biblioteca volem agrair tota la feina feta per les ajudantes de biblioteca!

Aquí, al blog de la Teca, teniu totes les fotografies perquè pugueu veure com de bé ens ho vam passar fent la clausura dels exploradors de llibres!

By ELCRIT