El dimarts 11 de desembre els alumnes de 1r ESO vam anar a una xerrada que tractava el tema de les malalties minoritàries, que aquest any agafa protagonista a la Marató de TV3. L’organitzadora de la xerrada era una estudiant de 6è curs de la universitat.

Un cop allà, ens van parlar de les diverses persones que hi ha afectades, es calcula que aquestes malalties poden afectar a un 7% de la població, a Catalunya s’estimen que actualment hi ha unes 400.000 persones afectades. Les malalties que hi han, n’hi ha descrites unes 7.000. L’origen, la majoria de les malalties tenen un origen genètic i altra informació que desconeixíem. Tot seguit ens van posar un video d’exemples de malalties que patien les persones i ens explicaven com han passat la seva vida, com per exemple la malaltia de Morquio que provoca una deficiència en el creixement, el nevus congènit que provoca grans taques des del naixement o la fibrosi quística que provoca que s’acumuli mucositat en molts òrgans del cos, com el fetge i els pulmons. Finalment ens va deixar preguntar o valorar la informació de la xerrada.

Ens va agradar molt la xerrada ja que ens van informar més sobre la temàtica de les malalties minoritàries i a no menysprear les persones que les pateixen.

Aniol 1r ESO

By ELCRIT