El 20 de novembre, el grup de representants de l’Arrel de l’Escola Pia va anar al CNIAC (congrés nacional dels infants i adolescents de Catalunya).
Les representants de l’escola, Sofia Moreno i Ariadna Prat, el passat 20 de
novembre van anar al congrés del CNIAC on van poder debatre i comunicar què pensaven respecte als drets dels infants. Aquest congrés va tenir lloc al Prat de Llobregat a les deu del matí i les nostres representants van anar-hi en autocar amb els representants de totes les escoles de Granollers.

A les 9, el bus les va recollir. El viatge no va ser gaire llarg. Tot just quan van arribar es van fer una fotografia tots junts (els representants de l’arrel). Poc després van entrar en l’edifici on ja s’estava començant a dur a terme aquest esdeveniment. A l’entrada, van adquirir un collaret on posar el nom per identificar-les. En una banda del collaret hi havia un gomet que més tard ajudaria a separar a la gent en grups, conjuntament amb una bossa on hi havia diversos objectes relacionats amb els drets dels infants (bolis, calendaris, posters, tote bags…). Cadascun dels grups creats pels gomets, es va separar en sales diferents. Allà van fer activitats sobre els drets dels infants. Les dinàmiques eren molt entretingudes, ja que eren de moure’s i tothom hi podia participar. Aleshores van fer una pausa de 15, i els van donar un esmorzar boníssim! Just després d’aquesta petita pausa van continuar el debat.

A continuació van posar les opinions en comú junt amb tots els altres grups. Allà hi havia la Pilarín Bayés, una il·lustradora catalana bastant coneguda. Va parlar sobre com estava de contenta que hi hagués infants i joves que volguessin canviar el món. Van fer una pausa per dinar, i aleshores hi havia estona lliure, en què la Pilarín podia firmar-los a la llibreta. Els feia uns dibuixos molt macos. A l’estona lliure també van fer jocs com el ninja i el director. Es van divertir molt. Després d’una horeta (més o menys) van fer l’entrega de premis. El premi li van entregar a la Pilarín Bayés com a millor representant dels infants i adolescents. Van fer un dibuix en una cartolina molt gran; era un nen aguantant la Terra per un dit. I després d’aquest gran dia, a les 7:30 de la tarda van anar cap a casa!

Ariadna Prat i Sofía Moreno

By ELCRIT