A primer d’ESO vam fer un nou itinerari amb el nom ‘’Cuentame qué paso’’.
L’itinerari tractava de l’època de la postguerra als anys 50. Ens van presentar aquest itinerari, i com que d’aquella època no es parla molt als llibres d’història, vam mirar un documental per tenir informació de com vivien els nens i nenes en aquella època.
Al documental sortien uns avis, que entraven en una aula de classe però antiga, i entre tots ficaven en comú totes les seves vivències a l’escola.
També, vam mirar i provar joguines i jocs antics, com el futbol amb xapes, el joc del fil, etc…
A més dels jocs, ens van mostrar algunes revistes antigues, vam observar que la publicitat que surt actualment en les revistes és molt diferent de les antigues.
Per grups, vam fer graelles i vam mirar vídeos antics, com un vídeo de publicitat dels anys 50, les joguines que hi havia, les sèries de ràdio…
Després ens vam ajuntar per grup i vam posar en comú les nostres opinions sobre la publicitat a qui anava dirigida i com era i també sobre la sèrie de ràdio.

Durant les vacances de Nadal, havíem de fer una entrevista als nostres avis o algun membre de la família que hagués viscut als anys 50.
Després de tornar de les vacances, les dues classes ens vam dividir formant
quatre classes, i cada membre del grup cooperatiu va haver d’analitzar les
preguntes d’una de les classes. Després, amb els resultats, vam fer unes
gràfiques amb les dades i per últim vam fer una fitxa explicant els resultats i perquè nosaltres creiem que eren aquests resultats…

Per finalitzar aquest itinerari, vam fer el producte final. Cada grup podia escollir entre fer un podcast, un diari personal o una obra de teatre que s’havia de presentar davant de tota la classe. Al llarg de la setmana vam escoltar i mirar tots els productes finals de cada grup cooperatiu.

Ingrid Hernández
1r d’ESO

By ELCRIT