Els alumnes de 6è vam visitar el Museu d’Història de Catalunya. Va ser una excursió molt interessant ja que vam fer un recorregut on vàrem veure des de la primera eina prehistòrica fins als últims invents del segle XXI. Ens van explicar l’evolució de la tecnologia, del sílex al xip.

A la primera sala ens van ensenyar les diferents eines que utilitzaven a la Prehistòria i, fins i tot, les vam poder tocar.

A continuació, vam visitar la sala dels molins rotatoris que es feien servir per moldre el gra i vam poder provar el seu funcionament.

La següent sala tractava dels invents que els àrabs ens van portar del seu país, com ara la sínia. Aquesta consistia en un mecanisme que es movia amb engranatges a partir de la força humana o animal. La utilititat que tenia era que pujava l’aigua d’un pou a través dels catúfols i servia per regar els camps a partir d’uns caminets de rec que arribaven fins als conreus. En aquests caminets hi havia comportes que s’obrien si calia regar-los.

Finalment, vam visitar la sala de l’Edat Contemporànea on hi havia un telèfon, una ràdio, un Seat 600…

Aquesta excursió ajuda a veure com ha evolucionat la societat des de la Prehistòria fins avui en dia.

Guillem Alert

Martí Branchat

Noa Gasco

Júlia Muntal

Mar Pérez

Daniel Sánchez

6è B

1