Comprovem l’efecte desinfectant de l’aigua oxigenada sobre materials comestibles.

Els alumnes de 6è estem estudiant a Medi Natural la salut i la malaltia. Hem fet un experiment que, per dur-lo a terme, necessitem: aigua oxigenada, trossos de patata, trossos de poma, un tros de carn, un tros de peix, un iogurt, trossets de formatge i de pernil dolç, un comptagotes o xeringa, una cullera per a cada aliment i un plat. Tots aquests aliments han de ser frescos i estar crus.

Primer ens vam repartir en grups de set persones i vam començar l’experiment. Vam ficar una mica de cada aliment a les culleres i aquestes a damunt del plat. Després vam ficar unes gotes d’aigua oxigenada a cada un dels aliments amb l’ajut del comptagotes o la xeringa. Llavors vam observar que a la patata, al peix i a la carn es produïa un bombolleig i en canvi a la resta d’aliments no els passava res. A la carn i al peix els passava perquè contenen sang i la sang conté catalasa. La catalasa és un catalitzador que està a la sang i accelera la descomposició de l’aigua oxigenada i l’alliberament d’oxigen d’aquesta. També vam observar que la carn havia canviat de color degut al ferro que conté. La patata no té sang però s’ha produït també bombolleig perquè conté catalasa i aquesta la tenen tots els éssers vius.

Anna Ondé

Ariadna Pou

Joan De Vilalta

Conrad Martínez

6èC

3