El dia 14 de març els alumnes de 1r dESO vam anar a fer una excursió a Empúries per tal de conèixer millor les civilitzacions grega i romana, així com ibera.

En arribar a les ruïnes, ens van atendre uns personatges que feien el paper d’habitants de la vila romana; ells ens van explicar com eren les seves vides i quina era la història de l’antiga ciutat d’Emporiae.

També ens ensenyaren com i quines eren les edificacions més importants: cases, viles, carrers, estàtues de déus com Asclepi, de la medicina, termes, clavegueram, sitges, fòrum, àgora, etc…Tot estava molt ordenat. també ens varen mostrar on estava situat l’amfiteatre i els temples, tot i que ja no estaven en peu.

Quan es va acabar el ‘tour’ per les ruïnes, vam anar a veure un vídeo on se’ns mostrava en imatges i objectes la vida i costums dels habitants d’Empúries, així com els seus treballs, aficions, comerç i estris de feina; esperant fora de les instal·lacions vam poder copsar la bellesa del mar, de les petites illes i de la part de platja que feia de port, a més del turó on hi havia l’assentament iber.

Un cop acabada la visita, ens vam dirigir a la platja de l’Escala i vam dinar allà. Després de dinar, vam estar a la platja jugant a la sorra i parlant amb els amics fins que va arribar l’autocar per tornar cap a Granollers.

Va ser una excursió molt divertida!Ens ho vam passar molt bé!

 

Berta Garcia 1rC

Eudald Jané 1r C

IMG-20170327-WA0005 20170314_103748 IMG-20170327-WA0010

By ELCRIT