El dijous passat, dia 16 de novembre, els alumnes de 2n d’ESO vam anar d’excursió a Sitges, dins l’assignatura de Naturals . En arribar vam esmorzar i a continuació ens vam dividir en 6 grups de 20 persones, amb un monitor cadascun.

En diferent ordre, cada grup va acabar coneixent diferents conceptes sobre les platges; per exemple, la seva regeneració, les obres marítimes, les infraestructures que hi ha per frenar les onades i quina afectació tenen a la formació de les platges i a la vida dels animals. També vam buscar pels espigons diferent invertebrats entre les pedres i entre la sorra com crancs, cargols de mar, en definitiva, vam indagar sobre la fauna de les platges i el seu biosistema.

També ens van explicar que l’aigua del mar cada vegada agafa més territori de la sorra, i llavors, per intentar evitar-ho, abans de la temporada de platja, s’agafa sorra del fons marí i es posa a la platja per què l’aigua torni una mica endins; això ens van explicar que es feia per afavorir el turisme, per tal que la gent es pugui trobar platges de sorra fina, en comptes de platges de pedres o còdols.

Ja al migdia, vam anar a la plaça de l’església de Sitges. Allà vam dinar, i després els que vam voler vam anar a passejar per Sitges una estona i els demés van tenir una estona de temps lliure per jugar o descansar. Va ser un dia diferent!!

Maria Riera i Maria Molins

2n C ESO

 

 

By ELCRIT