Aquest any des de l’Ajuntament de Granollers hem començat a participar al Consell dels Infants. Sabeu en què consisteix?

El Consell dels Infants serveix per donar veu als infants de Granollers a expressar la seva opinió per fer Granollers apte pels infants. I com que no poden anar tots els nens i nenes hi va un de cada escola per dir i explicar tot el que pensen els nens i nenes de l’escola que representen. Així, entre tots, fem un Granollers millor i més apte pels infants, perquè nosaltres també tenim dret a decidir sobre la nostra ciutat.

L’any passat els representats van fer el paper de constructors, o sigui, van parlar de com s’havia de construir a Granollers.

Aquest any, en canvi, som jardiners i, per tant, intentarem plantar idees per millorar Granollers.

A part d’aquest Consell també hi ha un altre que es diu CNIAC on van dos representants de cada poble o ciutat de Catalunya i fan el mateix però a nivell de Catalunya.

Durant la primera sessió del Consell va venir la Júlia Domènech, la representant de Granollers, per explicar que era el CNIAC i escollir un nou representant.

Ella ens va explicar en què consistia i les tasques que calia fer per formar part del CNIAC. Entre tots vam escollir el nostre representant, un nen que es diu Anaki.

La Júlia també ens va explicar que feien unes colònies al novembre i que ara estan treballant com ho poden fer per a què a l’escola no hi hagi bulling i vam escriure propostes per donar idees de com solucionar-ho, per exemple: parlar, utilitzar el diàleg, no pegar, anar a dir-ho a la professora…

Al final, la Júlia se’n va anar i vam acabar fent un resum tenint en compte que nosaltres som els representats de la nostra escola.

Després de la primera trobada només us vull dir que espero poder ser una bona portaveu de les vostres opinions.

 

5è Primària

Laura Salas Alcalde

By ELCRIT