Durant tot el primer trimestre els alumnes de quart de Primària han après a escriure notícies. El seu treball final ha estat fer un petit diari a cada classe. A continuació podreu llegir el de 4t D. Esperem que us agradi molt.

EL MENJADOR NOU
El dia 9 de gener del 2017, els alumnes de l’Escola Pia de Granollers van estrenar el menjador nou a la planta baixa de l’escola. Un espai molt més gran i lluminós del que teníem i que ens agrada molt.

 

Com que volíem saber moltes coses del menjador hem baixat a la cuina i hem parlat amb en Manel, el cuiner de l’Escola. Ens ha dit que els cuiners comencen de bon matí a fer el menjar per a totes les persones que dinen a l’escola: nens, mestres, personal de

secretaria, recepció, monitors.. i que a les 12:00 h.,  o de vegades a les 12:30 h., l’han de tenir tot a punt perquè a les 12:45 h. els més petits de l’escola ja baixen a dinar.

A la cuina hi treballen 6 persones que tenen com a missió elaborar el menjar i tenir cura del menjador, neteja de les plates i coberts, neteja del terra, etc. A part d’això, altres persones s’encarreguen de repartir el menjar als alumnes. També ens ha dit que la seva feina no és únicament fer el menjar, també s’han d’encarregar de comprar les matèries primeres, a vegades fresques, altres vegades congelades, que serviran per elaborar els menús. També cal tenir en compte les dietes que s’elaboren per a les persones al·lèrgiques o intolerants a les quals els fan variacions del menú principal.

L’espai de la cuina és molt gran. Hem pogut veure com cuinen amb unes olles i cassoles molt més grans que les que tenim a casa i també uns fogons i uns forns molt grans.

Sabeu quantes persones mengen cada dia al menjador? Doncs, ens ha dit que cada dia mengen 650 alumnes al menjador i entre 50 a 70 adults entre professors i monitors.

És l’hora de començar a dinar… Deixem en Manel amb la seva feina però, abans, li donem les gràcies per atendre’ns.

 

Carolina Armendáriz, Iman Louah, Andy Balaca i Pol Morcillo

         

El menjador a punt per dinar.

 

LES EXTRAESCOLARS DE LES CLASSES DE 4t

Els nens i nenes de 4t fan activitats extraescolars quan surten a les 17 h.

Fan diferents extraescolars a l’escola i/o fora de l’escola.

Les activitats són: bàsquet, que la fan 15 nens, hip-hop 14,

futbol 18, pro-infància 5, waterpolo 2, tennis 5, catequesi 21,

natació 5, taewkondo 3 i dansa 9.

La més popular és anglès, que la fan 27 persones. Entre tots

els companys de 4t fan extraescolars 162 nens.

A 4t hi ha molts nens que fan extraescolars d’esports!

Som uns bons esportistes!    

Davinia Del Moral, Ada Galbany,  Marc Martín   

02

Amb en Pere Gómez, responsable d’extraescolars  

CANTADES DE NADAL

A l’Escola Pia de Granollers, els dies 18,19 i 20 de desembre es cantaran les nadales. Tots els cursos cantaran les mateixes cançons excepte 2 cançons. La cançó diferent que canten és  “El floquet de neu” i “M’agrada el Nadal”. Les cançons que canten tots són: “És un desig” i “El petit vailet”. L’Escola Pia obrirà les portes per a què els familiars vegin els nens cantar les nadales i recitar el poema. Les cançons i els poemes es cantaran a les classes. Quan acabin de cantar, els nens els ensenyaran als familiars els treballs que han fet durant aquest trimestre.

 

Sira Capsi, Emma Martínez, Guerau Pou i Jordi Arriero

 

Alumnes de 4t D assajant el concert.

 

CELEBREM SANT JOSEP DE CALASSANÇ

 

El divendres 24 de novembre les Escoles Pies van celebrar Sant Josep de Calassanç, el nostre patró, fent un munt d’activitats.

A l ‘Escola Pia de Granollers tots els nens i nenes van dedicar aquest divendres a Sant Josep de Calassanç. Aquell dia vam deixar de fer el que normalment fem els divendres.

De bon matí, a l’entrada de l’escola, els companys de primària Musical ens van rebre amb actuacions musicals que s’havien preparat.

Després de fer el bon dia, els nens i nenes de 1r a 4t de primària de l’escola vam baixar al pati a cantar i ballar amb el grup “Bufanúvols”. Va ser molt divertit!!! Amb ells vam passar una bona estona. Quan es va acabar l’actuació vam pujar a la classe i vam poder gaudir d’un esmorzar compartit. Hi havia: pa, embotit, fruita i beguda que cadascú de nosaltres havia portat.

Al voltant de dos quarts de dotze uns alumnes de l’ESO i batxillerat van venir a la nostra classe i ens van ajudar a fer les figures del pessebre.

A la tarda, els professors van organitzar al pati una gimcana pels nens i nenes de 4t. L’objectiu de la gimcana era aconseguir les quatre peces d’un puzle. Vam formar grups de quatre, un nen/a de cada classe. Cada grup tenia un full on estava indicada l’ordre i el color de les peces que havíem de trobar. Les peces estaven amagades per tot el pati.

Quan trobàvem la nostra targeta anàvem al control i, davant les mestres, fèiem el que ens deia: donar una volta al pati a peu coix, completar una dita, rebentar un globus amb el peu…. Si ho fèiem bé, podíem seguir buscant una altra targeta. Quan havíem superat cinc proves ens donaven una peça del puzle. Només dos grups van aconseguir completar el puzle, però ens ho vam passar d’allò més bé.

 

Júlia Comas, Adrià Mira,

Adriana Gómez i Derek Ocaña

04           

 A la classe de 4t D, compartint l’esmorzar.

 

ELS POLLETS DE 5è

A l’Escola Pia de Granollers han nascut uns pollets a 5è.

Uns sis nens han portat 25 ous fecundats. Els han posat a la incubadora. Al cap de 21 dies van néixer, el dia tretze de novembre. En van néixer 15 dels 25 ous. Els pollets mengen pinso de blat de moro. El cap de setmana se’ls enduen a casa. El primer dia se’ls van endur tres nens, un o dos cada un. Fan molt de soroll i a vegades molesten en els exàmens. Quan siguin grans se’ls enduran a casa o a una granja.

Són molt bufons!!

 

Aleix Escoín, Jana Lasierra, Pau Godayol i Carlota Balsalobre

 

05

 

    Amb un dels pollets de 5è

 

EXPLORADORS DE LLIBRES

A l’Escola Pia de Granollers s’organitza una activitat que s’anomena “Exploradors de Llibres”. Els exploradors de llibres es fan durant tot el curs menys els dilluns al matí, però per la tarda sí. Aquesta activitat consisteix en llegir 4 llibres i es fa un sorteig. Això es fa des de 3r fins a 6è. Els llibres d’aquest curs a 4t són “Linderbergh “,  “L’Ottolina va a l’escola”, “Brujarella” i “El misteri de la tifa de gos abandonada”. Les bibliotecàries de l’escola organitzen aquest joc pels nens i nenes que vulguin participar. Es poden anar a buscar els llibres a l’hora del pati i a les 17:00 h. L’objectiu d’aquest concurs és opinar entre tots els alumnes i decidir quins llibres es queden a la biblioteca i quins llibres no es queden a la biblioteca. Qui guanya s’emporta un regal com, per exemple, una llibreta.

 

Adama Barry , Davinia Velasco, Joan Carles Ávalos i Albert Corominas

06

 Nosaltres amb llibres dels exploradors

 

 

EL TEMPS ATMOSFÈRIC

Els graus, la pluja i el vent a Granollers

El mes de novembre els nens i nenes de tot 4t de l’Escola Pia de Granollers van mesurar el temps atmosfèric. Els dies que van fer més fred del mes de novembre van ser els dies 7, 27 i 30 amb 3º els tres dies. El dia que va fer més calor va ser el dia 1, amb 20º.

Vam mesurar la intensitat del vent, la pluja i la temperatura consultant a l’ordinador ja que no podíem consultar-ho amb els aparells (anemòmetre, pluviòmetre i termòmetre) del pati de dalt (encara està en obres!).

Els nens i nenes passàvem per les classes a buscar als encarregats del temps atmosfèric del dia. Cada setmana ho va fer una classe: 4t A, B, C i D.

Portàvem un dossier per escriure les dades de temperatura, vent i pluja. Després ho compartíem amb la classe per anotar-ho a tots els dossiers.

Un cop recollides totes les dades, vam fer els gràfics del vent, les precipitacions i els graus.

Més endavant farem el mateix durant el mes de febrer i maig per veure les diferències entre les estacions de la tardor, l’hivern i la primavera.

Maria Barrios, Diana López, Yago Riu  i Sahajdeep  Singh

 

07a

 

 

07b

 

    El termòmetre, l’utensili per mesurar la temperatura

 

0