Per segon any consecutiu l’escola ha participat en les xerrades Anemx+Matemàtiques d’ABEAM. Aquestes xerrades-taller estan adreçades a alumnes de 4t d’ESO amb interès i predisposició per gaudir de les matemàtiques.

Els materials han estat dissenyats per la FESPM (Federación Espanyola de Sociedades de Profesores de Matemáticas), de la que forma part ABEAM a través de FEEMCAT.

A Catalunya ens fem càrrec dels tallers les cinc associacions que formem part de la FEEMCAT i desenvolupem cinc tallers, un des de cada àmbit territorial d’influència de les associacions ADEMGI, APMCM, APaMMs, ABEAM i Lleimat. Els tallers compten amb el suport del CREAMAT i del Departament d’Ensenyament.

En el web oficial del projecte http://venxmas.fespm.es podeu veure els materials.

Anna Argemí

Aquest curs, 4t ESO, hem tingut la oportunitat de participar en un projecte que s’anomena Anem x + Matemàtiques.

És un taller que consta de deu sessions de tres hores i es realitza els dissabtes al matí a la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME).

En aquest, hem pogut treballar les matemàtiques en diferents aspectes i d’una manera dinàmica i divertida.

Hem après que les matemàtiques estan a tot arreu, des dels jocs d’estratègia fins a la criptografia, passant per la literatura, geometria, els codis binaris i fins i tot pel món cinematogràfic.

Cada sessió té un temari diferent. Al principi, ens ha resultat difícil entendre el que explicaven els professors, però a mesura que avançaven les sessions, hem pogut anar aprenent i gaudint de les activitats.

També hem tingut l’oportunitat de conèixer i relacionar-nos amb nois i noies d’altres centres a qui com a nosaltres, els apassionen les “mates”.

Ha sigut una experiència molt valuosa i profitosa.

Beiqing Zhu i Hug Sala (4C ESO)

By ELCRIT