Aquest trimestre els i les alumnes de 5è hem treballat la tipologia de text narratiu del conte. Conjuntament hem elaborat uns contes molt originals. Aquí els teniu!

ENTRE GERMANES

Hi havia una vegada, una família que vivia en una casa a molts quilòmetres de la ciutat. En aquella família hi vivia un nen que es deia Hèctor envoltat de vuit nenes. Estava tan tip d’estar envoltat de tantes nenes que va pensar un pla malèfic.

L’Hèctor va pensar un pla per a cada germana:

A la Lola, que era la llesta, li va embrutar tots els deures amb tinta de calamar.

A l’Eva, la roquera, li va trencar totes les cordes de la guitarra i li va llençar les pues a la paperera.

A l’Anna, la dormilega, li va trencar una fusta de sota el llit perquè es fes mal.

A la Sara, la xuleta, li va estripar tota la roba i li va destrossar el maquillatge.

A la Silvestre, la jardinera, li va arrencar totes les plantes i els testos.

A la Maduixa, la golafre, l’Hèctor se li va menjar totes les llaminadures.

A la Riley l’artista, li va agafar les pintures i les cartolines.

A la Paquita l’esportista, li va estripar les bambes i rebentar les pilotes.

Les nenes sabien que havia estat l’Hèctor i com que sabien que li agradava la Rosa, ho van escampar per tota l’escola.

Finalment, l’Hèctor va refer tot el que havia fet malament. Els va fer un pastís boníssim com a senyal de penediment. Mai més van tornar a enfadar-se. Conte explicat, conte acabat.

5è B

EL FONS MARÍ

Hi havia una vegada, en el fons del mar una caseta molt bonica. Allà hi vivia una família de peixos. El pare es deia Blublú, la mare es deia Cuqui i els fills es deien: Dori, Nemo i Ozzy. Vivien feliços però … hi havia un peix dolent que els vigilava…

El peix dolent provenia d’un altre oceà i es deia Terminator. Un dia en Nemo, la Dori i l’ Ozzy van sortir a jugar a fet i a amagar, mentrestant el pares van sortir a comprar.

De sobte, la Dori es va adonar que els seus germans no hi eren. Va buscar-los una bona estona i va descobrir que en Terminator se’ls havia emportat. La Dori va anar a la botiga on eren els seus pares i els ho va explicar.

De seguida van anar a buscar en Terminator i quan el va trobar els va dir que estava molt trist perquè ell no tenia família i per aquest motiu s’havia emportat els seus fills.

En Bublú i la Cuqui li van dir que si els tornava els seus fills, en Terminator podria anar a viure a casa seva.

En Terminator s’ho va pensar, i va acceptar. En arribar a casa, en Terminator va buscar una habitació i va escollir la de la Dori. Ella li va deixar estar allà i se’n va anar a dormir amb els seus pares. Al matí, en Terminator no hi era, però hi havia una nota que deia: Moltes gràcies per acollir-me aquesta nit però he trobat una altra casa per a mi. Em podeu venir a visitar quan vulgueu, adéu. I tota la família es va alegrar molt.

Vet aquí un gos, vet aquí un gat, aquest conte s’ha acabat!

Conte de 5èD

UNA CASA DIFERENT

Hi havia una vegada una casa situada als afores del poble. Era una casa gran, antiga i estava embruixada. Totes les persones que hi entraven no en sortien. En aquesta casa hi vivien uns follets que dormien al prat perquè tenien por d’entrar a la casa embruixada.

Els follets havien de comprar-se una altra casa que no estigués embruixada. Per aconseguir diners van decidir llogar-la . Els primers clients van ser una família formada per dos adults i quatre nens. Era una casa molt gran i acollidora i, sense pensar-s’ho massa, van decidir llogar-la, tot i que els follets els van advertir que era una casa embruixada. Ells van pensar que tot això ho deien per espantar als menuts.

Però… l’endemà, els llogaters havien desaparegut.

Quan els follets van saber-ho, van decidir buscar uns altres llogaters. I … els van trobar, però va passar el mateix, van desaparèixer la primera nit.

Els follets cansats de veure la desaparició dels llogaters, van decidir entrar-hi tot i la por que els produïa. I d’aquesta manera poder descobrir què passava allà dins.

I ho van fer. Van entrar, i tot era normal. A la nit les coses van canviar: un quadre es va començar a moure i el senyor del quadre els va advertir que si es quedaven a dormir, desapareixerien. Els follets van pensar que el millor que podien fer era marxar, però havien de saber què els havia passat als llogaters.

L’home del quadre els va explicar que els llogaters estaven amagats dins dels quadres de la casa, si els volien tornar a veure, s’havien de quedar tota la nit, amb una condició: NO PODIEN ADORMIR-SE.

Si aconseguien passar la nit desperts, l’encanteri es trencaria i tots els llogaters tornarien a aparèixer. Si s’adormien també quedarien presoners. Tots s’esforçaven per mantenir-se desperts, però un d’ells tenia molta son i no va poder evitar adormir-se. Van intentar despertar-lo i no ho van aconseguir. Molt espantats va acabar la nit i van sortir de la casa amb els llogaters desapareguts i un follet menys.

Conte contat, conte acabat!

5è A

By ELCRIT