El

dimecres a les 8:00 h els alumnes de 3r d’ESO hem assistit a una xerrada d’Isabel Otzet, mare d’un alumne de l’escola i metgessa, durant la qual ens ha explicat la seva estada aquest estiu al camp de refugiats de Filippiada a Grècia com a voluntària

, juntament amb tres persones més.

La Isabel ens ha explicat com era el camp i com hi vivien les persones que havien hagut de marxar del seu país pel conflicte bèl·lic que s’hi està vivint

.
 En aquell camp de refugiats  hi havia persones de les ètnies kurda, afganesa i síria, molts d’ells nens i nenes. El camp de refugiats és obert i poden sortir a la ciutat més propera. La Isabel hi ha fet tasques mèdiques i altres activitats necessàries en el dia a dia en el camp. Ens explicava que una nena de 14 anys refugiada que volia ser metge les havia estat ajudant en el consultori mèdic a les tardes i els va ser molt útil com a traductora per poder atendre els pacients.
També ens ha relatat una activitat que van fer un dia amb noies del camp, demanant permís als seus pares, per fer un bany en un llac proper. Cal destacar que moltes d’aquestes nenes tenien pànic a l’aigua des que van fer el llarg viatge per mar i que l’activitat tenia com a objectiu ajudar-les a perdre la por a l’aigua.
És

una pena també

que en el camp hi havia hagut un petit edifici que havien fet servir d’escola però que els militars varen tancar. Després van demanar de poder portar els nens i nenes a les escoles de la ciutat però les famílies de la ciutat s’hi van negar.Per tant, en aquests moments, aquests nens i nenes no van a escola i no tenen res a fer en tot el dia, llevat de les activitats que els puguin muntar els voluntaris i voluntàries que són allà.
Finalment, ens ha recomanat un conte infantil que es diu “Los zapatos de mar” d’Anna Pujol, els fons de la venda del qual han de servir per ajudar la gent del camp de refugiats.

By ELCRIT