El passat 30 de setembre alguns nens i nenes de la classe van portar ous de gallina, que havien de ser frescos. Mentrestant, vam posar la incubadora en marxa perquè agafés la temperatura adequada, uns 38º C.

L’1 d’octubre vam començar amb una fitxa on posàvem qui va portar cada ou, quant pesaven, la data en la qual els posàvem a la incubadora, i ens quedava per omplir el pes que tindrien al cap d’11 dies i la data en què anirien naixent.

Vam anar pesant els ous un per un i després els vam posar a la incubadora.

Cada dia els havíem de donar mitja volta al matí i mitja volta a la tarda per tal que l’interior s’anés movent. També havíem d’estar atents que no els faltés aigua dins la incubadora, ja que sinó, a l’hora de néixer, podrien tenir la closca molt enganxada al cos per un tema d’hidratació.

Passats 11 dies vam anar pesant un per un cada ou i vam comprovar que molts havien perdut pes, ja que l’aigua que tenen a la closca s’havia anat evaporant. També vam poder veure l’interior de cada ou amb un mirador d’ous. Vam observar com alguns tenien en el seu interior uns filaments que ens feia pensar que potser serien pollets.

Entre els dies 22, 23 i 24 d’octubre ens van anar naixent els sis pollets. Al primer en néixer li vam posar Tigretón, després en van néixer tres més i els vam posar de nom Flish, Flash i el Doble Gordi. L’endemà va néixer el Torradet i el darrer dia que comptàvem que podia néixer algun pollet més, va sortir de l’ou amb una mica d’ajuda perquè portava des del dia abans intentant sortir i eren massa hores d’esforç, el Billy! Tenia cinc ditets a cada pota.

En total ens han nascut sis pollets!!! Cada cap de setmana, dels dos que ho vam fer, se’ls van endur nens diferents a casa. El tercer cap de setmana, els alumnes que van voler, se’ls van endur per sempre.

Cada migdia els podíem agafar i estar amb ells jugant i compartint-los. Els hi posàvem menjar i aigua… menjaven moltíssim!!

Aquesta ha estat la nostra experiència amb els pollets!!

Clàudia Bedmar.
Laia Cruz.
Iván Andrés.
Pol Fàbregas.
5è B

By ELCRIT