Fa poc, els nens i nenes de cinquè i sisè van anar al Cinema Edison per veure una obra de teatre de titelles titulada Els Viatges D’en Filalici, realitzada per la companyia Cia, el dit al nas.

Totes les classes de cicle superior van anar caminant fins arribar al carrer Joan Camps, on es troba el Cinema Edison. També anaven altres escoles de Granollers a veure la representació.

En Filalici vivia en un món en blanc i negre, on no tenia colors. Va descobrir que un pou era l’entrada a un altre món, on tot era amb colors. Aquest món estava a les lletres d’Oceà Atlàntic. Ell va aparèixer a la primera A, i allà es va trobar al Bartomeu, un senyor que portava molts anys en aquell indret. No podia sortir, només es podia sortir a través de la lletra I. Juntament amb en Bartomeu, en Filalici i ell van anar fent moltes aventures fins arribar a la sortida. Al tornar al món en blanc i negre tot es va trastocar, es va començar a trencar, perquè en aquell pou només s’hi podia passar una vegada. En Bartomeu no volia estar en un món en blanc i negre, perquè tot era molt trist, i volia tornar al món de colors. El tiet d’en Filalici el va fer petit amb unes ulleres màgiques, i així va tornar al món de colors.

És una obra de teatre basada en els còmics d’en Filalici. Juguen molt amb les llums i les ombres. Les ombres les feien titelles. En una part de la història estaven al mar i van posar un plàstic i a sota unes llums de colors per fer-nos-el imaginar. Darrera d’una tela blanca hi havien els focus i les persones que feien moure a les titelles. També hi havia música en directe, era una noia que tocava instruments i cantava. Tot ho van fer ells.

L’opinió de la classe de 6C, en general, va ser que l’obra estava molt ben feta i treballada, però que era una obra una mica infantil.

Carla Vilaró Forcada
i Quim Sala Bucosa,
Representants del Crit de 6C

By ELCRIT