Un grup de recerca d’Af i Esport de la UVic, sota la direcció de l’Observatori Català de l’Esport, ha estat portant a terme a diferents centres escolars de Catalunya, un estudi sobre l’abandonament de la pràctica esportiva de les adolescents.

Aquest gener, algunes alumnes de 1r d’ESO i de 4rt d’ESO de la nostra escola vam participar en aquest estudi.

Primer van venir a les nostres classes d’EF i ens van explicar a totes les noies el motiu de l’estudi. Segons els resultats de les últimes estadístiques més d’un 60% de les noies deixen l’esport i volen saber els motius.

Després de parlar amb nosaltres és van quedar amb un grupet de noies que havien deixat la pràctica esportiva.

Ens van fer preguntes i anaven identificant diferents causes. Vam parlar dels esports que havíem practicat i perquè els havíem

deixat. Alguns del motius que van sortir eren deguts a sensacions de favoritisme per part dels entrenadors, als canvis físics o emocionals al passar de ser nenes petites a adolescents, entre d’altres.

La veritat, és que a moltes de nosaltres ens va agradar poder participar. Ens van dir que faran un recull de totes les dades de les diferents escoles de Catalunya, les donaran a conèixer per ajudar a millorar aquesta situació.

Alumnes de 1ESO i 4ESO

By ELCRIT