El passat dimecres 22 de novembre els alumnes de 2n de batxillerat científic de biologia vàrem realitzar una sortida al Turó de l’Home amb la finalitat de posar en pràctica els conceptes estudiats a l’aula relacionats amb el bloc d’ecologia.

Dividits en grups, al llarg del camí cap al Turó de l’Home vàrem realitzar diferents transsectes (espais de l’ecosistema dividits per cordills) per tal d’analitzar les espècies vegetals de la zona i les característiques de l’ecosistema en general.

Un cop vam arribar al Parc Natural del Montseny, vam iniciar el nostre camí de pujada cap al Turó de l’Home (situat a una cota d’uns 1712 metres). Va ser un camí llarg però no pesat gràcies als riures que ens fèiem entre la pinya que formàvem.

L’excursió ens va servir tant per familiaritzar-nos amb les diferents espècies del Montseny i entendre de manera pràctica els conceptes d’ecologia presentats a les classes teòriques, com per a realitzar un treball interior gràcies a la tranquil·litat i serenitat que es respirava entre els avets i les muntanyes.

Sandra Ortiz

 

By ELCRIT