• Observar, escoltar i preguntar

Avui hem anat al Museu del Ter, situat a Manlleu (Osona). Ha estat una sortida diferent i divertida, i encara que hagi estat curta ha estat bastant completa.
A les 8.38 h del matí sortíem de l’estació de tren Granollers – Canovelles, tot just hem arribat allà estava tot glaçat i nevat. Hem estat un bona estona caminant fins que hem arribat, allà hem esmorzat, ens han fet una xerrada i ens han ensenyat els rius d’aigua artificial, hem recollit, hem tornar a l’estació i llavors cap a casa.
Ha estat una sortida entretinguda i molt xula!

COMENTARIS DE LA SORTIDA A MANLLEU

Durant l’estància al Museu de Ter a Manlleu hem après a com indicar si l’aigua està contaminada. Ens van explicar que es pot saber segons els àtoms del quals formen l’aigua, per exemple, si l’aigua porta molt poc oxigen, està contaminada, però ells no ho determinen d’aquesta manera perquè l’aigua es mou, i amb els seus components també. Per saber si l’aigua està contaminada fan servir el bioindicadors, són invertebrats que indiquen el nivell de contaminació d’un riu. Per exemple una larva de libèl·lula només pot créixer en una aigua molt neta i una larva de cua de rata pot estar des d’un espai molt net fins a un molt contaminat.
(Àlex Viaña)

 

  • L’explicació estava molt bé, ja que vaig aprendre com agafaven els peixos per detectar el nivell de contaminació del rius, però m’hauria agradat que l’explicació fos més dinàmica.
  • El mètode d’agafar peixos del rius estava molt bé. Era molt interessant.
  • I també em va agradar molt la gràfica dels peixos que estaven segons el nivell de contaminació del riu.
  • Això és el que més em va agradar de la sortida.

(Êric Rubio)

 

 

Vaig aprendre moltes coses i la sortida va estar plena de somriures tant de companys com de professores.Tota una experiència envoltats del medi i de la natura.
(Annabel Maymí)

– La sensació de viatjar a un lloc proper nostre, però totalment diferent, va ser molt emocionant. Diferent pel fred, la neu, els carrers glaçats, etc.

– Tot i arribar tard, ens van reservar coca, xocolata i begudes que ens van entrar d’allò més bé.

– La xerrada al Museu del Ter, no podem dir que sigués molt llarga, però la vam aprofitar d’allò més bé. En podem destacar el simulador de rius, una cosa que mai havíem vist.

– Va ser una sortida la qual recomanaríem; ens vam haver d’ajudar entre nosaltres per poder arribar fins al museu, un cop allà vam observar peixeres, vam aprendre més coses sobre els rius,… Va ser un dia rodó!

(Ariadna Torrent)

By ELCRIT