Durant tot el primer trimestre els alumnes de quart de Primària han après a escriure notícies. El seu treball final ha estat fer un petit diari a cada classe. A continuació podreu llegir el de 4t C. Esperem que us agradi molt.

 

EL MENJADOR NOU

Han construït el nou menjador de l’Escola Pia

Al gener del 2017 vam estrenar el nou menjador de l’Escola Pia que està situat a la planta baixa de l’edifici. Ens agrada més el menjador nou perquè és més gran, hi caben més persones, la cuina és més gran i hi ha més llum que el que teníem abans. Hi ha un menjador pels nens i nenes de P3 dintre el menjador gran. Com que són més petits, ells mengen a part.

Cada dia es queden a dinar entre uns 650 i 700 nens i nenes, i de 60 a 70 persones adultes (mestres, personal d’administració i monitors). A la cuina hi treballen 6 persones que tenen com a objectiu comprar el menjar, cuinar-lo, tenir cura del menjador: rentar plates i coberts, tenir el menjador net… En Manel, que és el cuiner, ens ha dit que han de tenir molt en compte les al·lèrgies i les intoleràncies de totes les persones que es queden a dinar.

Al nostre cuiner li agrada molt cuinar i també li agrada més aquest menjador. Ell ens va explicar que de petit estava en un internat i ajudava les cuineres d’allà i, si ho feia bé, li donaven entrepans molt bons i xocolata.

En Manel ens ha dit que el plat més difícil de fer són els canelons i el seu plat preferit és la sopa.

Valèria Murtró

Álex Calas

Cristina Marcos

Anna Blanch

20171218_095132

EL TEMPS ATMOSFÈRIC

Durant el mes de novembre els nens de 4t han estudiat el temps atmosfèric. Cada matí anaven a una de les classes de 4t per saber quin temps feia aquell dia i buscaven dades de temperatura, pluja i vent per Internet.

No han pogut pujar al pati de dalt a agafar les dades de l’estació meteorològica perquè estaven fent obres i per això ho han hagut de buscar per Internet.

El dia que ha fet més fred ha estat el dia 7,16 i 23 que va fer 3ºC. El dia més càlid ha estat el dia 1 de novembre que ha fet 20ºC i el dia més plujós ha estat el dia 4 de novembre que va ploure 5 litres.

El proper mes de febrer esperen que ja es pugui pujar el pati de dalt i així poder agafar les dades amb termòmetre, pluviòmetre i la cinta del vent.

Maria Pujadas

Adriana Puigdollers

Carla Raicha

Arnau Navarro

20171218_100242

 

ELS POLLETS DE 5è B

Aquest curs els alumnes de 5è B han fet néixer pollets a la classe.

Els pollets van néixer entre el 13, el 14 i el 15 de novembre. Van néixer a la incubadora de 5è B.

N’hi havia vuit però es va morir un. Van estar 21 dies dins de la incubadora.

Als pollets, un cop nascuts, els hi donen pinso i aigua tres cops al dia (matí,migdia i tarda).

Cada cap de setmana se’ls emporten diferents alumnes fins que, quan ja van ser molt grans, se’ls van endur uns nens i nenes per sempre i els van dur a unes granges. Tenim ganes de fer 5è per a poder tenir pollets a la classe.

Martí Baella

Carla Vilaró

Marta Canudas

Àxel Civil

pollets

ELS EXPLORADORS DE LLIBRES

Els exploradors de llibres de l’Escola Pia de Granollers

Els exploradors de llibres és una activitat de les Escoles Pies des de fa 10 anys.

Es va inventar en el grup d’animació de la lectura de les Escoles Pies de Catalunya (Barcelona). El creador d’aquesta activitat es diu Sadurní Tudela.

Aquesta activitat consisteix en que els nens de primer a sisè de primària es llegeixen 4 llibres recomanats al llarg del curs. Està inspirat en un concurs de les biblioteques públiques de la Diputació de Catalunya que es diu el Concurs dels atrapallibres.

Entre totes les classes de 4t ja s’han llegit aquests llibres:

  • 48 nens s’han llegit “L’Ottolina va a l‘escola”.
  • 27 nens s’han llegit “El misteri de la tifa”.
  • 46 nens s’han llegit “Lindbergh”.
  • 16 nens s’han llegit “Brujarella”.

Quim Sala

Kilian Rodríguez

Jana Fernàndez

Erika Mesa

EXTRAESCOLARS DE 4t C

Els nens i nenes de 4t C, en sortir de l’escola, fem moltes activitats

Les activitats extraescolars són totes aquelles activitats, classes, esports, casals… que fem quan sortim de l’escola o durant el cap de setmana. Moltes es poden fer a la nostra escola, altres es fan en Casals, Clubs Esportius…

Després de preguntar a tots els nens i nenes de la nostra classe podem dir que gairebé tots fem alguna activitat fora de l’horari escolar i també podem dir que l’activitat que fem ens agrada molt perquè els pares ens l´han deixat triar o bé perquè consideren que ens és necessària.

Voleu saber quines activitats fem els nens i nenes de 4t C? Aquest curs els nens i nenes de 4t C fan: futbol, 3 nens; futbol fora de l’escola, 2 nens; handbol a fora, 1 nen; proinfància a l’escola, 2 nens; bàsquet a l’escola, 3, dos nens i una nena; anglès, 17 nens o nenes; música a fora, 2 nens i dansa a fora de l’escola 5 nenes.

Pol Martín

David Bucosa

Mario Julià

extraescolars

LES NADALES

El 20 de desembre, els nens i nenes de 4t van cantar les nadales. Van obrir les portes a les famílies a les 15:50 h. i els nens i nenes de 4t van començar a cantar sobre les 16:00 h. La cantada va ser a les mateixes classes de 4t. Els nens i nenes van recitar el poema de Nadal titulat “Les figures del pessebre” i van cantar 4 cançons. Les cançons que van cantar van ser: “L’Himne de l’Alegria”, que ho van fer tocant la flauta, “El petit vailet” i “És un Desig”. També van cantar una cançó amb anglès titulada “Rudolph”.Tots els familiars van poder anar a escoltar-nos. Ho van fer molt bé!

Arlet Requena

Laia Jiménez

Carlota Franch

20171218_164547

SANT JOSEP DE CALASSANÇ

El divendres 23 de novembre, a l’Escola Pia de Granollers, van celebrar Sant Josep de Calassanç. Tota l’escola va participar en un espectacle d’uns cantants anomenats Bufanúvols. Els de 4t, després de l’espectacle, van fer un esmorzar compartit. Entre tots vam portar molt de menjar: brotxetes de fruita, formatge, pastís, pa per sucar…van menjar molt!. Després van fer un taller de les figures del pessebre amb ampolles. Van venir uns voluntaris de secundària a ajudar-nos. A l’hora de dinar els cuiners ens van deixar bocabadats amb el menjar que van preparar.

Finalment, a la tarda, vam fer una gimcana tots els alumnes de 4t. La gimcana tractava de buscar números dibuixats en una cartolina i fer unes proves per tal

d’aconseguir fer un puzzle de Sant Josep de Calassanç. Va ser un dia fantàstic!

Joan Castillejo

Arnau Gamiz

Marina Ponce

Alejandro Alvarez

DSC07765

0