Dimecres 6 de Febrer de 2019, la classe de biologia i geologia de 4t vam fer una excursió al Parc de recerca biomèdica de Barcelona (PRBB), on vam fer l’activitat El món de la investigació en biotecnologia.Joc de rol.A l’entrar ens donaven una bata, una llibreta i una targeta d’identificació; aquella targeta indicava la persona que érem, de manera que ens vam dividir en grups segons la nostra identificació.

Ens van proposar un repte que consistia en identificar diferents exemplars del C-Elegans, un cuc utilitzat en laboratoris per a l’experimentació. Sembla ser que a l’hora de traslladar-los havien barrejat els exemplars, així que ens van dividir en grups i cada grup intentava diferenciar un tipus diferent de soca. Dins de cada grup hi havien divulgadors científics, organitzadors del projecte i investigadors i cadascú havia d’actuar segons el seu rol. Finalment vam exposar les conclusions davant de tots els grups.
Una professional del centre va venir a respondre totes les preguntes que a classe havíem preparat i ens va ajudar a entendre els dubtes que teníem.
Va ser una gran experiència i ens va agradar moltíssim. Vam aprendre a treballar en un laboratori i vam experimentar que en aquest tothom hi té una feina molt important.
Ens encantaria repetir aquesta sortida!

Ivet Clemente i Gisela Hernández
4t ESO A

0