Avui dia 5 de març els alumnes de primer i segon de batxillerat de l’optativa de Biologia, hem anat al CosmoCaixa a fer un taller sobre la vacuna contra el virus de la SIDA. L’activitat consistia en investigar una proteïna de la coberta del virus VIH i esbrinar si les variants del virus en diferents continents presentaven tots aquesta mateixa proteïna. En cas afirmatiu, es podria utilitzar per preparar una vacuna. Primer ens han explicat que el virus de la SIDA té una alta taxa de mutació, i que per això costa tant trobar una vacuna efectiva. Per veure si tenen una proteïna en comú hem utilitzat l’ADN que codifica per a la proteïna a estudiar i l’hem tallat amb enzims de restricció. Posteriorment hem fet una electroforesi, per veure si els virus de tres zones es comportaven iguasl: Europeu, Asiàtic i Africà. Els resultats ens han indicat que el virus procedent d’Àsia no tenia la proteïna buscada, havia mutat en aquella zona. Hem arribat a la conclusió que era millor no fer una vacuna mundial amb els resultats que hem obtingut ja que no serviria per als diferents tipus de virus i amb la globalització no estaríem prou protegits. Ha estat un taller molt entretingut i ens ho hem passat d’allò més bé. Després hem anat tots junts a veure el Bosc inundat, una exposició sobre els 50 anys d’anada a la Lluna per part de la Humanitat i una altra sobre l’Antàrtida.

Àlex Viaña i Júlia Garcia

1r batxillerat A

0