Avui dimarts 4 de juny de 2019, des de l’assignatura d’economia de primer de batxillerat han rebut una notícia. Després de la deliberació del jurat dels PREMIS BLANQUERNA IMPULSA, el qual neix amb la voluntat de sensibilitzar sobre els OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE promoguts per l’ONU (2015-2030), motivar-ne el coneixement i cercar la implicació dels membres de les comunitats educatives escolars en el projecte, s’ha sabut que la nostra escola havia estat finalista. Així doncs, els finalistes de la segona edició 2019 són:

  • Ecat Institut Lluïsa Cura (Barcelona)
  • Escola Pia de Granollers (2 projectes finalistes)
  • Escola Sant Ramon Nonat (Collblanc)
  • Escola Vedruna de Gràcia (Barcelona)
  • Institut Candelera (Ametlla de Mar)
  • Institut el Cairat (Esparreguera)
  • Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes) (2 projectes finalistes)

El primer projecte ha estat el grup de Cristina Lleonart, Inés Meseguer, Alba Mena i Laia Sala. El seu projecte es titulava “Time to Change” i consistia en la realització del prototip d’una app. Estava enfocat a l’Objectiu 11 «Ciutats i comunitats sostenibles». Dins d’aquest elles es van centrar en buscar solucionar per intentar reduir l’impacte ambiental negatiu de les ciutats, incentivant l’ús del transport públic o proporcionant informació que la població necessita per ser conscient i sensibilitzar-se.

El segon projecte amb el que l’escola s’ha presentat és del grup S.O.Stainability Project, realitzat per Júlia Clascà, Sílvia Escayola, Óscar Estévez i Martí Mena. Es tracta d’un treball pel qual, a través de jardins verticals, volen conscienciar la gent, i més concretament, els centres escolars, sobre la importància de viure en una societat sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Per fer-ho, van utilitzar materials reciclats per construir diferents jardins verticals i van crear codis QR, els quals et porten a diferents iniciatives sostenibles. A més a més, disposen d’una pàgina web on es poden trobar diversos consells, informació i iniciatives per tal d’arribar a un major públic.

L’anunci dels primers, segons i tercers premis es farà públic durant l’acte de lliurament dels guardons, el pròxim 18 de juny a les 18.30 hores.

0