Anna Pérez i Mireia Rodríguez

1r Batxillerat

El passat dimecres dia 13 de novembre tots els alumnes de les assignatures d’Història i Economia d’empresa vam anar a Barcelona a analitzar l’estructura de la ciutat i les empreses que la constitueixen.

Ens vam organitzar en grups de 3 persones, en la part d’Economia de l’empresa cada grup es va especialitzar en un sector comercial en concret, i vam dur a terme una ruta pels establiments seleccionats prèviament. Vam analitzar dues botigues al barri del Raval i dues més al de l’Eixample, de les quals dues tenien més de 100 anys i les altres eren actuals. La finalitat d’aquesta sortida era elaborar un estudi de mercat, a partir d’una recollida de dades i la seva posterior anàlisi, per tal de valorar les possibilitats d’èxit d’aquest sector a l’hora d’introduir-se al mercat.

D’altra banda per la part d’Història vam poder observar l’evolució arquitectònica de la ciutat de Barcelona i més en concret de l’Eixample i el Raval. En el primer barri vam veure la Mansana de la Discòrdia i els 32 fanals que trobem durant tot el carrer de Passeig de Gràcia, en el segon ens vam fixar en la poca distància entre un edifici i un altre, la brutícia que omplien els carrers i el deteriorament de les infraestructures.

A partir d’això, ens va ser possible establir una comparació entre aquestes dues zones tan diferents, per tal d’observar les seves respectives evolucions i assolir el nostre objectiu.

0