El Xiprer es va crear al 1997 col·laborant amb Càritas, fins al 2015 que va passar a ser una fundació. Actualment està al carrer Josep Umbert n. 145.

La Fundació el Xiprer va ser creada per Mercè Riera i el seu marit. Van decidir crear-la perquè tenien 4 fills, i dos d’ells es van morir a causa d’una malaltia. Des d’aquell moment van decidir que volien ajudar a les altres persones amb el mateix problema, i al veure que tenien una casa molt gran i no la volien desaprofitar van crear el Xiprer.Amb el llarg del temps es van adonar, de que no sol podien ajudar a persones amb aquell problema, sinó que podien ajudar a tothom qui ho necessites.

Actualment estan treballant amb 3 projectes que són:

Magatzem d’aliments: els arriba 800 tones de menjar a l’any, la majoria de menjar que els arriba són donats per moltes empreses, persones i botigues.Allà van persones que no tenen diners, ni feina. Agafen un carro de menjar que els hi dura més o menys 3 setmanes. Es pensen que els hi donaran molt poc menjar però al final s’alegren molt perquè tenen 35 kg de menjar. Si les persones que van són al·lèrgiques i/o intolerants a alguna cosa, treuen els  aliments que continguin aquell aliment al·lèrgic. Més o menys hi ha 1.800 persones que van al magatzem d’aliments.

Esmorzar: Hi van els immigrants que no saben l’idioma, del país, o no tenen aquí la seva família.

El Xiprer els dona l’esmorzar, els donen un entrepà per dinar i una peça de fruita per sopar.

El Xiprer els ofereix classes d’alfabetització.

El dinar: Hi va la gent que està exclosa socialment o es sent sola.

Allà es troben a gent que té el mateix problema que ells.

Tots podem ajudar al Xiprer, fent donacions, fent voluntariat o fent-nos socis.

Amb un petit sacrifici podem ajudar a moltes persones.Actualment hi ha aprox. 160 voluntaris i 4 treballadors que fan que això sigui possible.

Fet per: Alexandra M, Èlia I., Alma R., Roger R. – 5èD

By ELCRIT