El xiprer és una fundació i ONG que es dedica a la pobresa i l’exclusió social. Aquesta fundació s’encarrega de que la gent exclosa o pobre tinguin aliments i companyia. La va fundar la Mercè Riera perquè junt amb el seu marit van tenir 4 fills,  dos dels quals van néixer amb problemes, i els va fer comprendre tota la gent que estava passant pel mateix. Així que van decidir fundar el Xiprer.

Es va fundar el 1997 i es va reconèixer com a fundació a l’any 2015. Està ubicat a Granollers al C/ Josep Umbert, n. 195.

Els voluntaris són la gent que ajuden a tots els que estan allà, per temes d’exclusió social o pobresa.

El Xiprer es diu així perquè temps enrere el fet de tenir un tipus d’arbre anomenat Xiprer volia dir tenir un plat a taula. Arriben 800 tones de menjar a l’any. El màxim de voluntaris que han tingut ha sigut de 180 i actualment tenen 160 voluntaris. Podem ajudar fent-nos voluntaris, donant menjar, diners o roba pels que estan allà. Amb  el menjar  només compren peix i tot els altres són donacions

També fan activitats solidàries com: magatzem d’aliments, esmorzar i aprenentatge de la llengua.

El magatzem d’aliments consisteix en fer una recollida d’aliments i donar-los  als necessitats. L’esmorzar consisteix en preparar-los i menjar tots junts amb la gent que està sola. I l’aprenentatge de la llengua que consisteix en ensenyar-los la nostra llengua als immigrants per poder comunicar-se.

El Xiprer és amor.

Fet per: Jordi M.- Aleix P.- Rita T.- Dèlia A. – 5èD

0