El Xiprer es a crear l’any 1997, però es va reconèixer com a fundació l’any 2015. La va fundar la Mercè Riera i el seu marit Xavier Quincoces.

Està situat a Granollers, C/ Josep Umbert, n. 145.

Es va crear per ajudar a la gent amb problemes i que se sent sola. 

Ofereix:Esmorzars per a immigrants,dinars per a persones grans que se senten soles (els hi fan companyia i els escolten), donen servei d’higiene personal i et donen roba neta, mentre la teva s’està rentant, i donen carros de menjar per a gent que no se’ls pot permetre. A l’any donen 800T de menjar.

Els podem ajudar fent donacions de diners, de menjar i fent de voluntaris.

Ara hi han 160 voluntaris però han arribat a 180, i en total només hi ha 4 treballadors. Allà no guanyen diners ni els treballadors ni els voluntaris, i la gent que ve no cal que pagui diners. Si tens un xiprer a casa teva vol dir que tens un plat a taula, 2 vol dir que dones menjar i allotjament i 3 vol dir que ofereixes de tot.

A l’any donen menjar a 1100 famílies que ho necessiten i han de portar un paper on digui que són ells de veritat, i que ho necessiten i ells donen entre 30 i 35 kg de menjar que els hi duren un parell de setmanes. Obren a les 9h del matí i tanquen a les 6h de la tarda, no fan sopars, només donen per esmorzar i dinar i per Nadal només obren el dia 25 de desembre i el 6 de gener, dia dels reis. 

La gent que va a esmorzar, no pot anar a dinar, els hi donen un entrepà per dinar a casa seva o a qualsevol lloc. També els hi donen medicaments, i els hi recorden quan se’ls han de prendre.

Tot el menjar que tenen els hi dona la gent o quan sobre menjar als supermercats també els hi donen.

Fet per: Fiona M. – Júlia G. – Bruno C. – Aleix O.  – 5èD

By ELCRIT