Avui dia 26 d’octubre de 2021 els alumnes de biologia de 2n de Batxillerat hem anat al Parc Científic de Barcelona a fer una pràctica d’enginyeria genètica.

Concretament la transformació de bacteris per a l’aterosclerosi.
L’aterosclerosi consisteix en l’acumulació de colesterol a les artèries. No obstant, existeixen un tipus de globus blancs, els macròfags, que fagociten el LDL (colesterol dolent). En aquests, hi ha una proteïna anomenada MYLIP que anul·la l’actuació dels receptors de LDL i, si està present en una quantitat reduïda, els macròfags poden eliminar molècules de LDL sense quedar saturats, perquè llavors formarien les plaques d’ateroma. Durant l’experiment hem estat treballant amb el gen que codifica aquesta proteïna. Ens ha agradat molt. Ha estat una activitat diferent i interessant, ja que degut a la Covid l’any passat no vam poder anar al laboratori. A més a més, ha estat una activitat interactiva i ens ha ajudat a entendre millor el temari.

Ens ha agradat molt. Ha estat una activitat diferent i interessant, ja que degut a la Covid l’any passat no vam poder anar al laboratori. A més a més, ha estat una activitat interactiva i ens ha ajudat a entendre millor el temari.

0