Avui dia 28 de setembre de 2017, els alumnes hem tingut l’oportunitat de viure una experiència inoblidable. Hem anat a l’Auditori de Granollers, on hem assistit a una conferència sobre els Drets Humans. Aquesta xerrada tenia com a objectiu conscienciar-nos i obrir-nos els ulls a nosaltres, els adolescents, sobre les injustícies referents als drets humans que ocorren cada dia en diferents parts del món. Van assistir dos testimonis reals, i ens van explicar el que havien viscut en la seva lluita pels Drets Humans.

La primera dona era periodista i venia de Kazakhstan. Ens va explicar la situació en aquesta regió i les condicions inhumanes en què es troben els seus habitants. Com a defensora dels Drets Humans, va decidir documentar i ensenyar al món aquestes barbàries a les quals es veien sotmesos dia rere dia, i fent-ho de manera objectiva, sense que el poder hi interferís. Com a conseqüència dels seus actes i la seva lluita va ser detinguda, empresonada i apedregada. Però això no va impedir que seguís lluitant per la justícia en aquest món.

La segona assistent a la conferència era una advocada i professora d’universitat, la qual provenia de l’est de brasil, de Sao Paulo, de les fabeles. Des de petita ja era conscient que la vida no era fàcil, i que hauria de lluitar pel seu futur. Va passar gana, hores de genolls fregant el terra, nits senceres estudiant i, fins i tot, va ser violada dos cops. Però res d’això va enterbolir la visió dels seus objectius. Aquestes experiències la van fer més forta i li van donar més raons per seguir lluitant. Avui en dia representa als menys afavorits en qüestions que necessiten d’una mica d’humanitat, com morts, injustícies legals, etcètera. Compagina el seu treball amb els habitants de les fabeles donant classes a la universitat, i no només ensenya el temari obligatori, ensenya que tots som humans, i que ens mereixem els mateixos drets.

Guardem aquesta experiència com una lliçó de vida que ens ensenya que tot pot canviar per a nosaltres, que ningú és millor per tenir més diners, que ningú mereix ser menyspreat, i que tots, TOTS hem de tenir els mateixos drets, els Drets Humans.

Carlota Montañana Garcia

Laia Sala Bucosa

1r Batxillerat A

By ELCRIT