Una experiència val més que mil lliçons. Justament, és el que vam fer els biòlegs de segon de batxillerat el passat dijous 22 de novembre, quan en comptes d’agafar els llibres i els apunts ens vam calçar les botes per assistir a una classe pràctica del tema que estem estudiant: els ecosistemes. Tant dit com fet: agafem l’autocar i ens plantem a Santa Fe del Montseny, un dels nostres parcs naturals catalans on podem apreciar diferents tipus de fauna i flora, com la del bosc mediterrani (pins, roures i alzines), el bosc de muntanya mitjana (faigs i castanyers) i del de rivera a la vora del pantà de Santa Fe. Cal dir que nosaltres científics tenim aptituds de vertaders exploradors, i no ens fa por recorrer 6 quilòmetres per descobrir els secrets de la natura. Però no tot ha estat estudi, ja que també hem deixat pas a la reflexió i contemplació del paisatge: enmig de la muntanya hem creat un espai de creació artística inspirada de l’ambient i del poema “Entre el soroll i la pressa”. Però tot això no hagués estat possible sense la nostra professora Maria Dolors Boleda, que ha organitzat i liderat l’expedició: entre docent i alumnes hem viscut una experiència enriquidora, tant a nivell acadèmic com personal, que portarem sempre al cor.

 

Eva Michelet
2n A Batxillerat

SORTIDA MONTSENY 18-19

FONGS

3