El dia 18 de juny de 2019 vam assistir al lliurament dels Premis Blanquerna Impulsa a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Els projectes finalistes van ser realitzats durant les classes d’economia de 1r de Batxillerat i l’eix central es movia entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en concret els objectius: fam zero i ciutats sostenibles.

A l’entrega de premis hi van assistir personalitats importants com el rector de la Universitat Ramon Llull, Dr. Josep M. Garrell, i el conseller d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sr. Josep Bargalló, entre d’altres. Tots dos van ser els encarregats de realitzar la cloenda de l’acte.

SEGON PREMI. Categoria en l’àmbit de comunicació. Time to Change.

El projecte va ser realitzat per Alba Mena, Laia Sala, Inés Meseguer i Cristina Lleonart.

Nosaltres vam dissenyar els prototips d’una aplicació que promou hàbits sostenibles i proporciona informació als ciutadans per tal de remoure la consciència col·lectiva. Estava enfocat a l’objectiu 11 «Ciutats i comunitats sostenibles». Dins d’aquest, vam centrar el projecte a buscar solucions per intentar reduir l’impacte ambiental negatiu de les ciutats, incentivant l’ús del transport públic o proporcionant informació que la població necessita per ser conscient i sensibilitzar-se.

SEGON PREMI. Categoria en l’àmbit d’educació. S.O.STainability

El projecte va ser realitzat per Júlia Clascà, Óscar Estévez, Sílvia Escayola i Martí Mena.

El projecte consistia en l’elaboració d’un conjunt de jardins verticals, realitzats amb materials reciclats per aconseguir uns costos fixos quasi nuls. Juntament amb això, vam crear uns codis QR, els quals estaven situats en les estructures dels jardins verticals i en ser escanejats, et dirigien a diferents iniciatives sostenibles. A més a més, per complementar els valors fonamentals que volíem transmetre amb el treball, vàrem dissenyar una pàgina web on s’informava de com crear un jardí vertical a partir de vídeos i diferents consells. També hi ha enllaços que et condueixen a iniciatives i activitats per col·laborar amb el nostre planeta i fer de la teva ciutat un lloc més sostenible i més verd.

Des del nostre punt de vista, creiem que participar en els Premis Blanquerna Impulsa ha estat una activitat molt enriquidora, ja que ens ha aportat coneixements i ens hem sensibilitzat amb la causa. Hem pogut desenvolupar la nostra originalitat i de cara al futur, tindrem més present el nostre medi.

0