Ara fa dos anys, a l’octubre de 2014, sortia el número 100 de la Revista El Crit. Havia passat 30 anys des que el novembre de 1984 una colla d’alumnes de setè i vuitè d’Educació General Bàsica tenien l’atreviment de fer una revista per a tota l’escola. Des d’aquell moment n’han sortit publicats 110 números (més els extraordinaris de la Festa de les Arts).

Aquest curs 2016-17 engeguem una nova etapa de El Crit. Els nous temps que corren ens porten a convertir-lo al format digital. A partir d’ara en rebreu notícia a través de les xarxes socials, a través del correu electrònic… Podreu accedir al nou Crit en l’adreça web https://elcrit.epiagranollers.cat/

I tot això ho fem amb l’objectiu de poder-vos informar amb més celeritat del que passa a l’escola, de no haver de quedar limitats a les edicions actuals i al nombre de pàgines de la revista, de poder incloure altres formats que no ens permetia la revista en paper com el vídeo, els enllaços a la web de l’escola o a altres webs d’interès …

Ara El Crit comptarà amb una sèrie de seccions de tal manera que, quan entreu, podreu veure totes les notícies des de les més actuals fins a les més antigues, o bé, si ho desitgeu, podreu anar a l’etapa que més us interessi o a la secció d’opinió, de mediateca, d’entrevista … A més a més, si tot va bé, podreu veure-hi activitats que es fan a les aules, recomanacions de llibres, de continguts d’altres pàgines web, articles d’opinió, fotografies, cròniques de xerrades, creacions literàries, frases rellevants de personatges, reproduccions de treballs.

Volem que la revista ens faci viure una mica més l’actualitat del que passa al centre, que uns puguem veure el que fan els altres, que ens puguem recomanar lectures o pàgines web interessants, que ens acostumem a presentar, a escriure per als altres tot allò que pugui ser interessant, a presentar totes aquelles produccions artístiques o científiques que ens ajudin a tots a ser millors cada dia.

I tot això serà fruit de la tasca de tots aquells i aquelles persones de la comunitat educativa que vulguin participar d’aquesta tasca col·lectiva. Això sí, sota els criteris i la direcció d’un consell de redacció encapçalat, com en els darrers anys, per la Pilar Estrada, l’Esther Carnicer i en Jordi Sendra.

Ens agradaria molt que ens poguéssim acostumar a la idea que en totes les aules, en totes les activitats extraescolars sempre pensarem que mai no és complet el que fem si no en redactem una notícia, una exposició per a El Crit. Com tots sabem, hi ha un munt de competències a treballar perquè una persona, quan arribi a l’edat adulta, pugui organitzar la seva vida personal i professional de manera autònoma. I la competència comunicativa és una de les fonamentals i l’hem d’entendre amb quatre adjectius: lingüística, audiovisual, artística i cultural. I per desenvolupar aquestes quatre vessants tenim el nou format

El nostre desig és que El Crit esdevingui una eina més en el procés educatiu i que, a més, ens permeti obrir una mica més l’escola a l’entorn, com ja ho poden fer altres eines com el Twitter o la pàgina web.

A més a més, amb aquest nou format volem arribar amb més facilitats a qualsevol part del món i en qualsevol moment. El Crit en format de paper arribava per via de correu a alguns escolapis i altres persones escampades per tot el món: Los Ángeles, Senegal, Roma, Cuba, París … Ara totes aquestes persones, com tots els membres de la comunitat educativa, podran conèixer el que passa a l’escola amb més promptitud, amb més formats i amb menys límits que els que presentava el format paper. I, a més, podran convidar d’una manera més immediata a d’altres persones a llegir-lo.

Enhorabona a tothom!

1